Sawo mentéga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sawo mentéga
Alkesah, Pouteria campechiana
saka Ragunan, Jakarta
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
Divisio: Angiosperms
Kelas: Eudicots
Ordo: Ericales
Kulawarga: Sapotaceae
Marga: Pouteria
Jinis: P. campechiana
Jeneng binomial
Pouteria campechiana
Baehni
Sinonim

Lucuma campechiana Kunth
Lucuma nervosa A.DC.

Sawo mentéga, sawo ubi, alkesah utawa kanistel (Pouteria campechiana) iku sawijining woh-wohan kang asalé saka dhaérah Amerika Tengah lan Mèksiko sisih kidul.[1] ananging amarga akèh manfaate, tanduran sawo mentega iki akèh dibudidayake ing pirang-pirang negara, kalebu ing Indonésia. Jeneng spesiese ngurujuk marang jeneng sawijining kutha ing Meksiko ya iku kutha Campeche, panggonan asline wit sawo mentega. jroning basa inggris disebut kanthi jeneng canistel, egg fruit, utawa yellow sapote.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sawo_mentéga&oldid=1074956"