Sawo mentéga

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sawo Mentega
Alkesah, Pouteria campechiana
saka Ragunan, Jakarta
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Angiosperms
kelas: Eudicots
ordo: Ericales
kulawarga: Sapotaceae
Genus: Pouteria
Species: P. campechiana
Jeneng binomial
Pouteria campechiana
Baehni
Sinonim

Lucuma campechiana Kunth
Lucuma nervosa A.DC.

Sawo mentéga, sawo ubi, alkesah utawa kanistel (Pouteria campechiana) sawijining woh-wohan kang asale saka dhaera Amerika Tengah lan Meksiko sisih kidul.[1] ananging amarga akeh manfaate, tanduran sawo mentega iki akeh dibudidayake ing pirang-pirang negar, kalebu ing Indonesia. Jeneng spesiese ngurujuk marang jeneng sawijining kutha ing Meksiko yaiku kutha Campeche, panggonan asline wit sawo mentega. jroning basa inggris disebut kanthi jeneng canistel, egg fruit, utawa yellow sapote.

Deleng uga[sunting | Sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | Sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | Sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Sawo mentéga ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sawo_mentéga&oldid=836143"