Sarimulya, Ngawen, Blora

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sarimulya
Désa
Nagara Indonésia
ProvinsiJawa Tengah
KabupatènBlora
KacamatanNgawen
Pamaréntahan
 • Lurah désa-
Jembar-
Gunggunging warga-
Pepadhet-
Embung Sarimulyo

Sarimulya (cara Indonésia: Sarimulyo),iku désa ing Kacamatan Ngawen, Kabupatèn Blora, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia.Ing tapel wates désa Sarimulyo ana sawijining Embung sing dumunung ing Kabupatèn Blora. Embung sing jembaré watara 18 X 25 M2 iki bisa mènèhi banyu tumrap kurang luwih 10 hèktar sawah ing désa saubengé. Kuciwané embung iki ing mangsa katiga kerep sat, saéngga njalari tuwuhan kakurangan banyu, ing embung iki uga ana sumur kembar kang ana gunané ing mangsa katiga bisa mènèhi banyu kanggo ngocor ing sawah lan tegalan.Kajaba iku masarakat sak ubengé bisa ngangokake banyu sumber ing sumur kanggo ning kulawarga kayoto adus, masak lan umbah-umbah.Ing saubengé wadhuk biyasa kanggo sarana rékréasi,mancing lan wis dipepaki nganggo warung-warung amarga panggonane ning pinggir dalan raya Blora-Purwodadi.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]