Republik Twitter

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Republik Twitter
132706376348771 300x430.jpg
Juru arah Kuntz Agus
Juru gawé Ajish Dibyo
Faizan Zidni
Isaac Zikri
Eva Fadillah
Juru tulis E.S. Ito
Juru paraga Laura Basuki
Abimana Aryasatya
Enzy Storia
Ben Kasyafani
Tio Pakusadewo
Nina Tamam
Leroy Osmani
Enzy Storia
Jennifer Arnelita
Leroy Osmani
Gary Iskak
Otig Pakis
Edi Oglek
Sinématografi Ujel Bausad
Juru besut Aline Jusria
Bayu Sulistyo
Juru dum Amalina Pictures - RupaKata Cinema
Tanggal babar
16 Februari 2012
Suwé
90 menit
Nagara Flag of Indonesia.svg

Républik Twitter inggih punika film drama Indonésia ingkang dipun rilis wonten ing 16 Februari 2012 ingkang dipun sutradarani déning Kuntz Agus sarta dipun paragakaken déning Laura Basuki saha Abimana Aryasatya.[1]

Paraga[besut | besut sumber]

Ngendikan Sutradara[besut | besut sumber]

Jejaring sosial, saha kados pundi manungsa ngéwahi pola komunikasi lumantar piranti Teknologi dados kawigatosan kang menarik. Twitter salah satunggaling piranti punika, saking piranti punika tiyang-tiyang pepanggihan, tumbuh, ngageng, ical saha ancur. Katresnan nemokaken jodohipun, pecundang ngehujat pecundang sanésipun, selebriti miyos wonten ing sadinten saha manéka werna replika sosiyal ingkang wonten ing donya twitter inggih punika bekal kanggé ndamel film punika.

Sinopsis[besut | besut sumber]

"Sapunika, suanten rakyat punika suanten Twitter".[2] Ukara punika dipun andharaken déning Kemal (Tio Pakusadewo), Konsultan Komunikasi, dhumateng Arif Cahyadi (Leroy Osman), pengusaha ingkang asmanipun dados trending topic ing twitter. Kemal asil ndadosaken asma Arif misuwur ing donya maya kang ndhorong Arif majeng dados gubernur DKI Jakarta. Sukses Kemal punika jebul amargi kapiawaian pemuda kang asmanipun Sukmo (Abimana Aryasetya) ingkang pinter ngéwahi tetembungan ingkang cacahing 140 tembung.[2] Sukmo, mahasiswa semester pungkas ing Yogyakarta, wiwitipun dugi dhateng Jakarta kanggé ngejar komitmen katresnanipun saking wewarta ayu inggih punika Hanum (Laura Basuki), kalih tiyang punika sampun tepang lumantar twitter.[2] Saking twitter, Hanum nantang Sukmo kanggé kapanggih ing Jakarta. Andre (Ben Kasyafani), réncang satunggal kos Sukmo ingkang asalipun saking Jakarta, ngenyèk rencananipun Sukmo. Wondéné Rika (Jennifer Arnelita), réncang pakaryan Hanum, ugi nasehati Hanum supados boten pitados kaliyan hubungan ingkang dipun wiwiti saking donya maya.[2] Sukmo dipun suwun ngelola akun twitter "tiyang-tiyang penting", kanthi wekdal ingkang singkat Sukmo kagungan arta kang lumayan saéngga piyambakipun langkung percaya diri (pede) kanggé kepanggih kaliyan Hanum. Sasampunipun Hanum ningali Sukmo kanthi gagrag Jakarta, Hanum ical seleranipun.[2] Sukmo langkung kuciwa malih rikala mangertosi Hanum ajeng mundhur dados wewarta, wiwit niyat ngejar komitmen katresnan, Sukmo kagungan tekad mbatalaken niyat Hanum kang ajeng mundhur dados wewarta. Piyambakipun kagungan warta ageng kanggé dipun dadosaken liputan utami déning Hanum. Pawarta punika jebul ndamel Sukmo kedah madhep kaliyan ambisi Kemal, reputasi Arif Cahyadi, ngantos reréncanganipun kaliyan Nadya (Enzy Storia).[2] Dalaning tresna Sukmo angsal ujiyan kang awrat, anaging kanthi cara punika piyambakipun ngeraih mimpi, pangorbanan. Sesarengan Andre saha kekasihipun Nadya (Enzy Storia), Sukmo jejuang mujudaken ingkang asalipun maya, dados nyata.[1]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b (id)Républik Twitter (dipun unduh 16 Nopember 2012
  2. ^ a b c d e f (id)Sinopsis(dipun unduh 16 Nopember 2012)

Pranala Jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Republik_Twitter&oldid=1053055"