Republik Twitter

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Republik Twitter
132706376348771 300x430.jpg
Disutradarani Kuntz Agus
Diprodhuseri Ajish Dibyo
Faizan Zidni
Isaac Zikri
Eva Fadillah
Ditulis déning E.S. Ito
Dibintangi Laura Basuki
Abimana Aryasatya
Enzy Storia
Ben Kasyafani
Tio Pakusadewo
Nina Tamam
Leroy Osmani
Enzy Storia
Jennifer Arnelita
Leroy Osmani
Gary Iskak
Otig Pakis
Edi Oglek
Sinématografi Ujel Bausad
Dibesut déning Aline Jusria
Bayu Sulistyo
Dibabar déning Amalina Pictures-RupaKata Cinema
Tanggal metu
16 Fèbruari 2012
Suwéné
90 menit
Nagara Indonésia

Républik Twitter inggih punika filem drama Indonésia ingkang dipunrilis wonten ing 16 Fèbruari 2012 ingkang dipunsutradarani Kuntz Agus sarta dipunparagani Laura Basuki saha Abimana Aryasatya.[1]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Ngendikan Sutradara[besut | besut sumber]

Jejaring sosial, saha kados pundi manungsa ngéwahi pola komunikasi lumantar piranti Teknologi dados kawigatosan kang menarik. Twitter salah satunggaling piranti punika, saking piranti punika tiyang-tiyang pepanggihan, tumbuh, ngageng, ical saha ancur. Katresnan nemokaken jodohipun, pecundang ngehujat pecundang sanèsipun, selebriti miyos wonten ing sadinten saha manéka warna replika sosiyal ingkang wonten ing donya twitter inggih punika bekal kanggé ndamel filem punika.

Sinopsis[besut | besut sumber]

"Sapunika, swanten rakyat punika swanten Twitter".[2] Ukara punika dipunandharaken déning Kemal (Tio Pakusadewo), Konsultan Komunikasi, dhumateng Arif Cahyadi (Leroy Osman), pengusaha ingkang namanipun dados trending topic ing twitter. Kemal asil ndadosaken asma Arif misuwur ing donya maya kang ndhorong Arif majeng dados gubernur DKI Jakarta. Sukses Kemal punika jebul amargi kapiawaian nom-noman kang namanipun Sukmo (Abimana Aryasetya) ingkang pinter ngéwahi tetembungan ingkang cacahing 140 tembung.[2] Sukmo, mahasiswa semester pungkas ing Yogyakarta, wiwitipun dugi dhateng Jakarta kanggé ngejar komitmen katresnanipun saking wewarta ayu inggih punika Hanum (Laura Basuki), kalih tiyang punika sampun tepang lumantar twitter.[2] Saking twitter, Hanum nantang Sukmo kanggé kapanggih ing Jakarta. Andre (Ben Kasyafani), réncang satunggal kos Sukmo ingkang asalipun saking Jakarta, ngenyèk rencananipun Sukmo. Wondéné Rika (Jennifer Arnelita), réncang pakaryan Hanum, ugi nasehati Hanum supados boten pitados kaliyan gayutan ingkang dipunwiwiti saking donya maya.[2] Sukmo dipunsuwun ngemunah akun twitter "tiyang-tiyang wigati", kanthi wekdal ingkang singkat Sukmo kagungan arta kang lumayan saéngga piyambakipun langkung percaya diri (pede) kanggé kepanggih kaliyan Hanum. Sasampunipun Hanum ningali Sukmo kanthi gagrag Jakarta, Hanum ical seleranipun.[2] Sukmo langkung kuciwa malih rikala mangertosi Hanum ajeng mundhur dados wewarta, wiwit niyat ngejar komitmen katresnan, Sukmo kagungan tekad mbatalaken niyat Hanum kang ajeng mundhur dados wewarta. Piyambakipun kagungan warta ageng kanggé dipundadosaken liputan utami déning Hanum. Pawarta punika jebul ndamel Sukmo kedah madhep kaliyan ambisi Kemal, reputasi Arif Cahyadi, ngantos reréncanganipun kaliyan Nadya (Enzy Storia).[2] Dalaning tresna Sukmo angsal ujiyan kang awrat, anaging kanthi cara punika piyambakipun ngeraih mimpi, pangorbanan. Sesarengan Andre saha kekasihipun Nadya (Enzy Storia), Sukmo jejuang mujudaken ingkang asalipun maya, dados nyata.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Républik Twitter (dipununduh 16 Novèmber 2012
  2. ^ a b c d e f Sinopsis(dipununduh 16 Novèmber 2012)

Pranala njaba[besut | besut sumber]