Nina Tamam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nina Tamam

Nuraini Sukoningrum Tamam utawa kang luwih misuwur Nina Tamam (lair ing Surabaya, Jawa Timur, 29 Maret 1975) ya iku penyanyi lan mantan personel grup vokal Warna.[1] Wong wadon kang ngakune ora seneng fashion duwé rasa nasionalisme kang dhuwur kanggo nagarané.[1]

Karièr[besut | besut sumber]

Lahir mawa anak barep saka musisi senior, Tamam Husein, mula kapinterane Nina ora prelu digawé mamang manèh.[1] Nina tahu dadi juara siji Pista Musik YMI taun 1989 lan anggota County Chorus ing Easton, Amérikah Sarékat taun 1992.[1] Tahun 1995, Nina nggabung ing grup vokal Warna, kang digawé déning Bapakne dhéwé.[1] Nina bareng karo Warna ngentokake 3 album, Dalam Hati Saja (1998), Cinta (2000) lan The Best of Warna (2003), sadurungr dhèwèké dientokake 23 Maret 2005 kanggi nglakoni karir solo.[1]

Nina akhire ngentokake album solo kang judhule Nina kang dirilis 6 Mèi 2005.[1] Album iki kasusun saka 10 tembang pop, genre kang gampang ditampa déning masarakat.[1] Lagu "Ya... Ya... (Aku Bahagia", ciptaane Dewiq, dadi single kapisan.[1] Ora ketinggalan bapakne, Tamam Husein mèlu nyumbangake lagu kang judhule "Kembali Padamu"[1]

Saliyané nyanyi, Nina uga tahu maen sinétron kang judhule Deasy (SCTV, 1995), ngisi acara Parade Kulawarga Berbakat (Indosiar, 1996) lan presenter Ekspresi (Indosiar, 1997).[2] Nina uga tahu dadi penyiar Radio ing I-Radio mawa nggawakake acara Life Cycle of Music ing Universitas Katolik Atmajaya nggenteniTika Panggabean.[2] Ing acara oof air iku dhèwèké ngewawancarani Melly Goeslaw.[2]

Saiki bareng karo Rieka Roeslan, Iga Mawarni, Andien lan Yuni Shara nggawé kelompok vokal kang anggotane wong lima banjur dijenengi 5 Wanita.[2]

Lakune Urip[besut | besut sumber]

NIna nikah karo wong lanang keturunan Toraja-Jawa, Erikar Lebang ing tanggal 29 Agustus 2002.[2]

Album[besut | besut sumber]

Iklan TV[besut | besut sumber]

  • Teh Sariwangi 1995-2002[2]
  • Bodrexin 2003-2004[2]
  • Rinso 2005-2006[2]
  • Gaga 2007-Kini[2]
  • Molto[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j Nina Tamam (dipunundhuh tanggal 1 Maret 2013)
  2. a b c d e f g h i j k Cinta Baru Nina Tamam (dipunundhuh tanggal 1 Maret 2013)