Raline Shah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Raline Shah
Lair Raline Rahmat Shah
Padunungan Medan
Pakaryan aktris, model, penyanyi
Taun aktif 2008 - sekarang
Kutha asal Medan
Dhuwur 171 cm (5 ft 7 12 in)
Wong tuwa Rahmat Shah (Ayah)
Roseline (Ibu)
Sana jaringan www.ralineshah.com

Raline Shah (lair ing Jakarta, 4 Maret 1985; umur 34 taun) iku sawijining aktris lan model warga negara Indonesia katurunan Melayu kang manggon lan gedhe ing Medan. Dadi kondhang nalika iku salah sawijining finalis saka Puteri Indonesia 2008 lan dadi putri favorit.[1] Sawise iku, akeh gawean teka saka donya hiburan sing ditampa, antara liya, dadi pranata acara Kitchen Beib ing Global TV, bintang iklan, lan dadi bintang filem. Dheweke sinau ing Universitas Nasional Singapura ing bidang ilmu politik, lan entuk gelar B. A Political Science and New Media & Communications (Hons).[2] Raline debut ing donya filem ing film 5 cm (2012).


Urip pribadi[besut | besut sumber]

Raline minangka aktris kang nduweni getih campuran. Bapake yaiku saka Medan, Sumatera Utara, warga negara Indonesia . Nalika ibuke, Roseline Rahmat, minangka ibu rumah tangga sing saiki aktif aktif ing kegiatan sosial lan saiki dadi ketua [./https://id.wikipedia.org/wiki/Yayasan_Pemeliharaan_Anak-Anak_Cacat Yayasan Pemeliharaan Anak-Anak Cacat Medan]. Raline uga duwe adhi, Rollin lan Rollan, sing tansah menehi sokongan marang dheweke. Bapake kondhang minangka pengusaha, diplomat, lan politikus (ing taun 1999 dipilih minangka anggota Majelis Permusyawaratan Rakyat Sumatera Utara), akeh ngembangake lan ngarahake organisasi kasebut. Sawetara organisasi bisnis lan komunitas kang dheweke latih ya iku Dewan Kehormatan BPP HIPMI, Dewan Pengawas Real Estate Indonesia (REI) Sumatera Utara, Board of Trustees of Indonesian Managers Association (AMI), Badan Pengelola Perusahaan Perkebunan Sumatera (BKS-PPS) Medan Klub kanggo telung mangsa (10 taun), Ketua Dewan Ahli Inkubator Bisnis USU, pendiri Yayasan Rahmat, pendiri Yayasan Lestari Sumatra (Yasri), pendiri Sekolah Pesantren Islam H. Mohammed, Lembaga Asuhan Kanak-kanak Medan Medan, Lembaga Pengelola Medan, Dewan Penasihat Dewan Adat Istiadat Melayu, lan IAIN Dewan Pengawas IAIN Sumatera Utara sing uga dadi ketua PMI Medan tekan saiki. [3]

Filmografi[besut | besut sumber]

Filem[besut | besut sumber]

Tahun Judul Peran Keterangan
2012 5 cm Riani
2013 99 Cahaya di Langit Eropa Fatma Nominasi – Pemeran Pembantu Wanita Terpuji di Festival Film Bandung 2014
2014 99 Cahaya di Langit Eropa Part 2 Fatma
Supernova Rana
2015 Surga yang Tak Dirindukan Meirose Pemeran Pembantu Wanita Terpuji di Festival Film Bandung 2015
Nominasi – Piala Citra untuk Pemeran Pendukung Wanita Terbaik di Festival Film Indonesia 2015
Nominasi – Pemeran Pendukung Wanita Terbaik di Indonesia Box Office Movie Awards 2016
2016 Terpana Adaline
2017 Surga yang Tak Dirindukan 2 Meirose Nominasi – Pemeran Pendukung Wanita Terbaik di Indonesian Box Office Movie Awards 2018
Nominasi – Ensemble Talent Terbaik (bersama Fedi Nuril, Laudya Cynthia Bella, dan Reza Rahadian) di Indonesian Box Office Movie Awards 2018
2018 Polis EVO 2 Rian Film laga pertama
2019 Orang Kaya Baru Tika

Sinetron[besut | besut sumber]

Pranata Acara[besut | besut sumber]

  • Kitchen Beib (Global TV)

Musik klip video[besut | besut sumber]

  • Supernova - Terlalu Mendamba (2011)
  • Anji - Berhenti di Kamu (2011)
  • Iskandar Widjaja - Burn (2013)
  • Purple - Aku Tahu (2015)
  • Andre Hehanussa - All about Love (2015)

Iklan[besut | besut sumber]

  • Pantene (2015 - saiki)
  • Wardah Exclusive Lip Cream (2016) Dewi Sandra's feat
  • Top White Coffee (2015)
  • XL Cinema versi (2010)
  • Bask
  • Pondhok Putih tanpa cela

Diskografi[besut | besut sumber]

  • "Kekasih di Surga" (OST Yang Tak Dirindukan)
  • Jadi Milikku (duet karo Marcell Siahaan )

Rujukan[besut | besut sumber]

* (ing basa Indonésia) Profil ing situs KapanLagi.com.

Pranala luar[besut | besut sumber]