Marcell Siahaan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Marcell Siahaan
Marcell Siahaan
Latar wuri
Jeneng lair Marcellius Kirana Hamonangan Siahaan
Jeneng liya Marcell
Lair (1977-09-21) Sèptèmber 21, 1977 (umur 41)
Indonésia Bandung, Jawa Barat
Jinis Musik jazz
Pakaryan Penyanyi
Taun aktif 1998-sekarang
Pasangan Dewi Lestari
Rima Melati Shila Adam
Anggota
puppen

Marcellius Kirana Hamonangan Siahaan iki salah siji artis kang dikenal karo nama tenaré Marcell Siahaan utawa Marcell.[1] Marcell nekuni karir dadi penyanyi lan akting.[1] marcell (lair ing Bandung, Jawa Barat, 21 Sèptèmber 1977; umur 41 taun)[2] Pria kelahiran Bandung 21 September 1977 iki wiwit kiprah ing panggung musik liwat kursus drum ing Purwacaraka Music School, Bandung.[1] lan pirang wulan sawisé maudheweké mbentuk band anyar, Puppen.[1]

Taun 1998, Marcell mutuské metu saka Puppen kerana ngrasa bisa gawé dhèwèké tumuwuh.[1] Sak wisé iku, Tahun 2002, Marcell wiwit dikenal publik awit duet karo Shanty ing lagu Hanya Memujikang dijukut saka single album pertamané Shanty.[1]

Marcell nikah karo personil RSD lan penulis novèl kondhang Dewi Lestari utawa biyasa dikenal karo nama tenar Dee ing tanggal 12 September 2003 lan dikaruniai putra kang di wenehi nama Keenam Sidharta.[1] Ning wulan Juli 2008, Dee lan Marcell maringi kejutan ing donya entertainment tanah air karo berita perceraiané.[1]

Dee ngajuké gugatan cerai ing Pengadilan Agama Bandung.[1] Pasangan iki ngakoni yèn sebenaré putusan pisah mau wis dipertimbangaké kurang luwih 2 taun sadurungé pengajuan gugatan, Akhiré, September 2008 pasangan iki resmi cerai.[1]

Sak dawané karir musiké, Marcell wis ngluncuraké 3 album.[1] Album pertamané self-titled album MARCELL diluncurké ing taun 2003 karo 2 single hits Semusim lan Firasat.[1] ing taun 2004 dhèwèké ngluncurké album repackage karo nambahke 2 lagu Ku Tak Mendua lan Mendendam. Taun 2006, Marcell ngetokaké album kaloroné kang jejudul DENGANMU.[1]

ora suwi bisa cerai karo Dee, Marcell wis nggandeng wanita ayu, Rima Melati Shila Adam utawa luwis dikenal karo Rima, Rima dhéwé ya iku artis sinétron saka Singapura lan Malaysia.[1]

Akhiré Marcell nyusul Dee kanggo ngakhiri status dudané, nikah karo kekasihé,Rima ing tanggal 28 Januari 2009 ing Tepak Sireh Restaurant, Singapura.[1]

dikografi[2][besut | besut sumber]

Album studio[besut | besut sumber]

Prestasi[2][besut | besut sumber]

  • Peraih penghargaan 6th AMI-Sharp Awards ing kategori Lagu Rekaman Terbaik kanggo lagu 'Hanya Memuji'
  • Peraih penghargaan AMI Awards ing kategori Best New Male Artist
  • Peraih penghargaan Anugerah Planet Muzik ing kategori Best Male Performance
  • Peraih penghargaan RMA (Radio Music Awards) saka MRA Group ing kategori Best Male Act
  • Nominator Piala Vidia 2005 dadi Aktor Pria Terbaik ing sinétron 'Kapan Kita Pacaran Lagi'

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o Biografi Marcellius Kirana Hamonangan Siahaan dipununduh tanggal 08 Juni 2011
  2. a b c profil Marcellius Kirana Hamonangan Siahaan dipununduh tanggal 08 Juni 2011