Reza Rahadian

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Reza Rahadian
Bangsa Indonésia Indonesia
Jeneng liya Reza Rahadian
Pakaryan Aktor
Model
Presenter
Sutradara
Taun aktif 2004-sekarang
Dhuwur 1.75 m (5 ft 9 in)
Wong tuwa Rahim (Ayah)
Pratiwi Widantini Matulessy (Ibu)
Bebungah Pemeran Pendukung Pria Terbaik:
Perempuan Berkalung Sorban (2009)
Pemeran Utama Pria Terbaik:
3 Hati Dua Dunia, Satu Cinta (2010)
Habibie & Ainun (2013)

Reza Rahadian Matulessy utawa kondhang Reza Rahadian (lair ing Bogor, Indonesia , 5 Maret 1987; umur 29 taun) ya iku aktor kebangsaan Indonesia sing miwiti karier dadi model.

Karier[besut | besut sumber]

Reza miwiti karier ing donya hiburan dadi model. Sadurungé, Reza kasil nggayuh jawara Favorite Top Guest majalah Aneka Yess! taun 2004. Reza miwiti karier aktingnye ana ing sinétron, kaya antarané "Culunnya Pacarku", produksi Rapi Films taun 2005 kapungkur. Kesempatan sing teka iku dimanfaatke Reza sak apik-apike. Dhèwèké nyoba ngerahno kabèh kemampuan akting sing diduweni. kebukten, dhèwèké dadi dipercaya pihak Rapi Films gae main sinétron produksi Rapi Films sabanjuré salah sijiné sinétron Inikah Rasanya, Mutiara Hati, Cinta SMU 2, ABG lan Aku Hamil. Saka sinétron, Reza wiwit olèh sawatara tawaran main ana ing filem layar amba.[1]

Kariere Reza tambah nanjak karosaka main ing jerone filem layar amba Film Horor. Saka filem Perempuan Berkalung Sorban, dhèwèké olèh Piala Citra 2009 gae kategori Pameran Pendhukung lanang Terbaik. Taun sabanjuré, dhèwèké uga olèh Piala Citra kategori pameran Utama lanang Terbaik saka filem 3 Hati Dua Dunia, Satu Cinta.[1] taun 2013, Reza kasil nggayuh Piala Layar Emas IMA kategori Pameran Utama lanang Terfavorit ing filem Habibie & Ainun.[2]

Reza wis menang loro pangregan FFI lan Siji pangregan IMA Indonesian Movie Awards. 1.Aktor Pendukung Terbaik saka filem Perempuan Berkalung Sorban 2.Aktor Terbaik saka filem 3 Hati Dua Dunia, Satu Cinta. Marang Penghargaan IMA untuk Pemeran Utama Pria Terfavorit saka filem Habibie & Ainun.[2]

Saliyané Reza terjun ing donya perfileman, dhèwèké nycoba ing donya tarik swara. Taun 2012 dhèwèké duet karo Acha Septriasa ing jerone single gae soundtrack filem Brokenhearts sing judhul lagune Broken Hearts.

Kauripan pribadi[besut | besut sumber]

Reza lair saka pasangan bapak Rahim lan ibu Pratiwi Widantini Matulessy, jeneng Rahadian saka gabungan jeneng uwong tuane sing duwé arti buah hati saka Rahim lan Pratiwi, déné Matulessy ya iku jeneng kulawarga ibune. Wektu clikane Reza ngentèkaké wektu ing 3 kutha. Bareng karo Ibune, dhèwèké netep ing griyane mbahe ing bilangan Gadog Bogor. Uwong tuane wis pisah wiwit iadheweke umur 6 wulan. Sanajan wiwit cilik urip karo ibune sing dadi uwong tuwa tunggal, dhèwèké ora tau ngrasa kélangan figur bapake. Reza kaloka dadi aktor sing aktinge mesti mukau karo deretan pangregane.

Filmografi[besut | besut sumber]

Tahun Film Peran Catatan
2007 Film Horor (filem) Beni
2008 Pulau Hantu 2 Michael
2009 Kirun + Adul Nugroho
2009 Perjaka Terakhir Gery
2009 Emak Ingin Naik Haji Zein Nominasi Pameran Utama Lanang Terbaik Festival Film Indonesia 2009

Pamenang Pameran Utama Lanang Terpuji Festival Film Bandung 2010

2009 Queen Bee Braga
2009 Perempuan Berkalung Sorban Samsuddin Pamenang Pameran Pendhukung Lanang Terbaik Festival Film Indonesia 2009
2010 Alangkah Lucunya (Negeri Ini) Muluk Nominasi Pameran Utama Lanang Terbaik Festival Film Indonesia 2010
2010 3 Hati Dua Dunia, Satu Cinta Rosid Pamenang Pameran Utama Lanang Terbaik Festival Film Indonesai 2010

Pemenang Pemeran Utama Pria Terpuji Festival Film Bandung 2011

2010 Hari Untuk Amanda Dodi
2011 Love Story Pengkor
2011 Tanda Tanya (filem) Soleh
2011 The Mirror Never Lies Tudo
2011 Jakarta Maghrib
2011 Hafalan Salat Delisa Abi Usman
2012 Dilema (filem) Adrian
2012 Brokenhearts Jamie
2012 Perahu Kertas (filem) Remi
2012 Perahu Kertas 2 Remi
2012 Habibie & Ainun BJ Habibie Pamenang Pameran Utama Lanang Terbaik Festival Film Indonesia 2013
2012 Test Pack Rachmat
2013 Something in the Way Ahmad
2013 Isyarat (filem) Sutradara
2013 Finding Srimulat Adi
2013 Wanita Tetap Wanita Sutradara
2013 Tenggelamnya Kapal Van der Wijck (filem) Aziz
2014 Ketika Tuhan Jatuh Cinta Fikri
2014 Pendekar Tongkat Emas Biru
2014 Yasmine
2014 Strawberry Surprise Timur
2015 Kapan Kawin ? Satrio
2015 Guru Bangsa: Tjokroaminoto Tjokroaminoto
2015 Battle of Surabaya Danu
2016 Talak 3 Bimo
2016 3 Srikandi Donald Pandiangan
2016 My Stupid Boss Bossman
2016 Rudy Habibie BJ Habibie
2016 Terpana
2016 Firegate: Piramida Gunung Padang
2017 Surga Yang Tidak Dirindukan 2
2017 Habibie & Ainun 3 BJ Habibie

Sinetron[besut | besut sumber]

Presenter[besut | besut sumber]

  • Grand Launching NET., 2013
  • Gebyar BCA, 2014
  • Layar Perak Metro Tv, 2015-sekarang

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. a b "Reza Rahadian". Dijupuk 3 Juli 2014.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. a b "Reza Rahadian: Tunjukkan Kualitas Akting dengan Peran yang Beragam". Dijupuk 3 Juli 2014.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)


Pranala njaba[besut | besut sumber]


Awards and achievements
Kang sadurungé
Donny Damara
Film: Lovely Man
(2012)
Pemeran Utama Pria Terbaik
(Festival Film Indonesia)

Film: Habibie & Ainun
(2013)
Kang sawisé
Petahana
Kang sadurungé
Tio Pakusadewo
Film: Identitas
(2009)
Pemeran Utama Pria Terbaik
(Festival Film Indonesia)

Film: 3 Hati Dua Dunia, Satu Cinta
(2010)
Kang sawisé
Emir Mahira
Film: Rumah Tanpa Jendela
(2011)
Kang sadurungé
Yoga Pratama
Film: 3 Doa 3 Cinta
(2008)
Pemeran Pendukung Pria Terbaik
(Festival Film Indonesia)

Film: Perempuan Berkalung Sorban
(2009)
Kang sawisé
Rasyid Karim
Film: 3 Hati Dua Dunia, Satu Cinta
(2010)


Cithakan:Aktor Terbaik (FFI)