Donny Damara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Donny Damara
LairDonny Damara Prasa Dhana
Jeneng liyaDonni Damara
Pakaryanaktor
Taun aktif1991-sekarang

Donny Damara Prasa Dhana (lair 12 Oktober 1966; umur 54 taun) ya iku aktor saka Indonesia.

Karier[besut | besut sumber]

Donny kang keponakan saka penulis novèl misuwur Ikke Supomo miwiti karier dadi model iklan ing produk mentega Blue Band taun 1978. Banjur dadi bintang sawatara produk iklan reklame ing televisi taun 1970an-1980an. Sawisé enom dhèwèké jelajah donya akting dadi juru main filem teen ing layar amba.

Dhèwèké wis tau entok nominasi pemeran pendukung paling apik ing Festival Film Indonesia saka filem Perwira lan Ksatria. Lulusan FISIP UI iki banjur nekuni ana ing donya sinétron.

Ing Festival Film Asia sing ke-6, Donny Damara olèh pangregan dadi Aktor Terbaik saka filem "Lovely Man".[1]

Filmografi[besut | besut sumber]

Tahun Judhul Peran Keterangan
1988 Cinta Anak Jaman Rendy
1989 Ketika Cinta Telah Berlalu Aldy
1990 Boss Carmad Doni
1990 Dua Kekasih Tom
1990 Joe Turun ke Désa Ujang
1990 Pagar Ayu Johny
1991 Perwira dan Ksatria Prasojo Pamain pendhukung lanang

Terbaik Festival Filem Indonesia 1991

2007 The Wall (filem 2007) Surya
2008 Kekasih The Lovers Danurdono
2008 Liburan Seru!
2010 Minggu Pagi di Victoria Park Gandi
2011 Love Story Ayah Galih
2012 Lovely Man Syaiful/Ipuy Pemenang Pamain Utama lanang Terbaik Festival Filem Indonesia 2012
2012 Langit Ke-7
2013 Pintu Harmonika
2013 Moga Bunda Disayang Allah
2014 Sepatu Dahlan Iskan
2014 Mari Lari Ayah Rio Kusumo
2015 Nada Untuk Asa
2015 2014 (filem) Krishna Dorojatun
2016 Iseng Komandan
2016 Surat Cinta Untuk Kartini Ario Sosroningrat
2016 Rudy Habibie Alwi Abdul Jalil Habibie
2016 3 Srikandi Udi Harsono

Sinetron[besut | besut sumber]

Pangregan[besut | besut sumber]

  • Aktor Terbaik Asian Film Award 2012 (Lovely Man)
  • Aktor Terbaik Indonesian Movie Award 2012 (Lovely Man)
  • Aktor Terbaik FFI 2012 (Lovely Man)
  • Aktor Utama Terpilih, Piala Maya 2012 (Lovely Man)

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Donny Damara Aktor Terbaik Asia". March 20, 2012.

Pranala njaba[besut | besut sumber]