3 Hati Dua Dunia, Satu Cinta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
3 Hati Dua Dunia, Satu Cinta
Disutradarani Benni Setiawan
Diprodhuseri Putut Widjanarko
Ditulis déning Benni Setiawan
Dibintangi Reza Rahadian
Laura Basuki
Arumi Bachsin
Ira Wibowo
Robby Tumewu
Henidar Amroe
Rasyid Karim
Zainal Abidin Domba
M. Assegaf
Jay Wijayanto
Gesi Selvia
Dibabar déning Mizan Production
Tanggal metu
1 Juli 2010
Suwéné
100 menit
Nagara Indonésia Indonésia

Cithakan:Penghargaan filem 3 Hati Dua Dunia, Satu Cinta ya iku filem drama Indonesia sing dirilis 1 Juli 2010  disutradarai karo Benni Setiawan lan dibintangi antara liyané karo Reza Rahadian, Laura Basuki, lan Arumi Bachsin.

Film iki diangkat saka novèl karangan Ben Sohib sing duwé judhul Da Peci Code lan Rosid dan Delia. Nalika filem iki ngangkat tema bab prabédan agama lan babagan carané saben wong bisa nyikapi prabédan iki.[1]

Sinopsis[besut | besut sumber]

Rosyid nom-noman muslim idealis péngin dados seniman gedhé kaya WS Rendra. gaya seniman lan rambut kribo ndadekne Mansur Bapake Rosyid risih amarga ora bisa diwènèhi kopyah. Padahal Mansur duwé pamikiran kopyah punika lambang kesolehan lan kasetiyaan ing tradisi agama. Anggepan Rosyid ora mung kribone mawon sing boten saged diwènèhi kopyah nanging ugi Rosyid ora péngin agamané dicampuri kalih tradisi leluhur sing disakralke Mansur bapakne

Réferènsi[besut | besut sumber]