Rumah Tanpa Jendela

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Rumah Tanpa Jendela
Poster film Rumah Tanpa Jendela.jpg
Poster filem
DisutradaraniAditya Gumay
DiprodhuseriIntan Ophelia BintiAdenin Adlan
Seto Mulyadi
Ditulis déningAditya Gumay
Adenin Adlan
DibintangiEmir Mahira
Dwi Tasya
Raffi Ahmad
Inggrid Widjanarko
Yuni Shara
Aswin Fabanyo
Alicia Djohar
Aty Cancer Zein
Varissa Camelia
Indra Bekti
Dibabar déningPT Smaradhana Pro and Sanggar Ananda
Tanggal metu
24 Fèbruari 2011
Suwéné
100 menit
NagaraIndonésia

Rumah Tanpa Jendela ya iku filem drama/musikal Indonésia kang dirilis tanggal 24 Fèbruari 2011 kang disutradarani Aditya Gumay lan diproduseri Seto Mulyadi lan Adenin Adlan.[1] Paraga ing filem iki ya iku Emir Mahira, Aty Cancer, Alicia Djohar, Aswin Fabanyo, Maudy Ayunda, Raffi Ahmad, Yuni Shara, Ozan Ruz, Genta Windi Lestari, Dwi Tasya, Ingrid Widjanarko, lan Varissa Camelia.[1] Film Rumah Tanpa Jendela diangkat saka carita cerkan (cerkak) karya Asma Nadia kang irah-irahané Jendela Rara.[1]

Sinopsis[besut | besut sumber]

Rara (Dwi Tasya) bocah wadon alit kang umuré 8 taun kepéngin banget nduwé jendhéla ing omahé sing cilik lan temboké kagawé saka papan triplèks bekas ing sawijining kampung reged, papan para pemulung manggon ya iku ing Menteng Pulo, Jakarta.[2]

Si Mbok (Ingrid Widjanarko), simbahé kang wis lara-laranen lan bapaké Raga (Rafi Ahmad) kang mung adol iwak hias lan tukang sol sepatu ora duwé dhuwit kanggo nggawé utawa tuku jendhéla. Rara uga duwé budhé kang jenengé Asih (Yuni Shara).[2]

Bareng karo kanca-kancané kang uga padha anak pemulung, sadurungé ngamèn utawa ngojeki payung yèn lagi udan, Rara sekolah ing papan prasaja mligi kanggo anak dalanan, Bu Alya (Varissa Camelia) siji-sijiné sing mulang mawa sukarela ing kono kang mbimbing anak-anak pemulung mau. Ing papan liya, ing perumahan mewah Kutha Jakarta ya iku Aldo (Emir Mahira) sawijining bocah lanang kang umuré 11 taun kang rada terbelakang, ngangeni sawijining kanca ing tengah-tengahing kulawargané kang sibuk banget karo urusan-urusané dhéwé-dhéwé. Dhèwèké iku anak ragil saka pengusaka sugih kang jenengé Pak Syahri (Aswin Fabanyo) dan Nyonya Ratna (Alicia Djohar). Tekané Nek Aisyah (Atie Kanser) – Ibu Pak Syahri dadi panglipur kanggo Aldo. Nek Aisyah tresna banget karo Aldo.[2]

Sawijing dina, Aldo tetepungan karo Rara kang nalika iku isih ngojèki oayung lan kesrèmpèt montoré Aldo. Awit iku, Aldo lan Rara bisa dadi kanca raket. Manéka warni carita kang dialami Aldo lan Rara anggoné bisa minangka impèné.[2]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

  • Rara-Dwi Tasya
  • Aldo-Emir Mahira
  • Si Mbok-Ingrid Widjanarko
  • Raga (Ayah Rara)-Raffi Ahmad
  • Nek Aisyah-Atie Cancer
  • Bude Asih-Yuni Shara
  • Pak Syahri-Aswin Fabanyo
  • Bu Ratna-Alicia Djohar
  • Bu Alya-Varissa Camelia
  • Andini-Maudy Ayunda
  • Adam-Ouzan Ruz
  • Rio-Billy Davidson
  • Alfi-Ayu Gumay
  • Ade-Jesica Lontoh (Jessica Veranda Tanumihardja)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c Rumah Tanpa Jendela(diundhuh 15 Fèbruari 2013)
  2. a b c d Rumah Tanpa Jendela(diundhuh 15 Fèbruari 2013)