Pyzy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pyzy
Domowe kartacze.JPG
Homemade pyzy
JinisDumpling
AjanganMain
Panggonan asalPoland
Hawa ajanganHot
Woworan pokokYeast dough
Buku masakan: Pyzy  Médhia: Pyzy

Pyzy ( ['pɨzɨ ] (pra=|Babagan swara iki ) kalebu jinis pangsit ( kluski ). Panganan iki umume diarani jamak kanggo pyzy, amarga umume disajeni minangka panganan utama: kluski sing bentuké oval gedhe, khas kanggo masakan Polandia . [1]

Kerang kentang[besut | besut sumber]

Kentang kentang disiapake saka campuran kentang mentah lan rebus, kanthi pilihan ditambah karo glepung, endhog lan uyah sing ditambahake, masak ing banyu sing umob. Diiseni karo meat, twaróg utawa jamur stuffing, Utawa dadi tanpa stuffing, lan tinimbang dadi karo daging babi, lard utawa goreng trikatuka . [2]

Piring sing disiapake padha karo pyzy, kalebu kartacze, goły, knedle kentang lan pangsit Silesian ( kluski śląskie ).

Pyzy ragi[besut | besut sumber]

Godhong ragi utawa pyzy drożdżowe wis disiapake saka glepung, susu, mentega, gula lan uyah. Iki dimasak ing banyu sing nggodhok (padha karo pampuchy ) utawa kukus . Ing literatur, pyzy diarani uga disiapake kanthi dipanggang ing oven. [3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Świętokrzyskie pyzy". Wolnakuchnia.pl (ing basa Polandia). Dibukak ing 28 August 2017.
  2. "Pyzy, czyli knedle ziemniaczane - przepis podstawowy na ciasto". www.mniammniam.com. Dibukak ing 28 August 2017.
  3. Ślezańska, Maria (1892). Kucharz wielkopolski: praktyczne przepisy gotowania smacznych a tanich potraw, smażenia konfitur, pieczenia ciast, przyrządzania lodów, kremów, galaret, deserów, konserwów i wędlin oraz różne sekreta domowe. Poznań: J. Leitgeber. Poznań: J. Leitgeber. pp. 160–161.