Pangisian

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kalkun sing diiseni
Empanada Argentina kanthi isian daging lemah

Stuffing, Isi, utawa Klamben minangka campuran sing bisa dipangan, biasane umume kalebu roti potong utawa pati sing padha lan dadi lawuh utawa digunakake kanggo ngisi rongga ing panganan liyane nalika masak. Akeh panganan sing bisa diiseni, kalebu endhog, unggas, panganan laut, mamalia, lan sayuran, nanging pitik lan kalkun sing paling umum. Stuffing dadi tujuan kaping pindho kanggo mbantu supaya daging tetep lembab lan uga nambah campuran rasa kanggo isian lan barang sing diiseni.

isi kasusun saka roti garing, bawang, celery, uyah, mrico, lan rempah-rempah lan rempah-rempah liyane, ramuan umum yaiku wong bijak . Giblet asring digunakake. [1] Tambahan ing Inggris kalebu woh-wohan lan kacang sing wis garing (kayata aprikot lan almond sing diiris), [2] [3] [4] lan kastanye. [5] [6]

Tomat sing diiseni
Stuffed Paratha, dadi restoran ing Mumbai, India
Pirozhki diiseni daging, jamur, beras lan bawang

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Traditional Roast Chicken with Apple, Sage and Onion Stuffing, Cranberry and Sage Sauce and Chicken-giblet Gravy - English - Recipes - from Delia Online". Deliaonline.com. 9 November 2015. Dibukak ing 2015-12-02.
  2. "Apricot & hazelnut stuffing". BBC Good Food. 2015-07-24. Dibukak ing 2015-12-02.
  3. "Apricot sausagemeat stuffing". BBC Good Food. 2011-01-02. Dibukak ing 2015-12-02.
  4. "Hairy Bikers' Christmas turkey with two stuffings recipe". Goodtoknow. Dibukak ing 2015-12-02.
  5. "Fail-Safe Pork & Sage Stuffing | Jamie Oliver". 2015-11-27. Dibukak ing 2015-12-02.
  6. "Rustic chestnut stuffing". BBC Good Food. 2015-07-24. Dibukak ing 2015-12-02.