Pampuchy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pampuchy
Pampuchy.jpg
Pampuchy whilst steamed
Jeneng liyanéPączki, bułki, kluski na parze, pyzy drożdżowe, kluski parowe, parzaki, parowańce, parowce, buchty
JinisDumpling
AjanganAppetizer,
main,
dessert
Panggonan asalPoland
Hawa ajanganHot
Woworan pokokYeast dough
Buku masakan: Pampuchy  Médhia: Pampuchy

Pampuchy ( [pampuxɨ] (pra=|Babagan swara iki  ; deleng jeneng alternatif) minangka jinis pangsit ragi kukus ( kluski ) utawa donat ( pączek ) ing masakan Polandia . Panggang ( sing. ) Dimasak duwe bentuk oval, rata ing sisih ngisor, kanthi konsistensi bouncy, mushy lan alus. Pampuchy utawa bułki na parze disuguhake panas: legi (kaya ta nganggo senggol utawa woh-wohan) utawa gurih (kaya ta nganggo saus utawa ditambah daging).[1] Panjaluk sing durung siyap, sing durung dimasak umume bisa dituku ing toko-toko Grosir ing Polandia .[2][3][4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "pampuch – Słownik języka polskiego PWN". sjp.pwn.pl (ing basa Polandia). Dibukak ing 26 August 2017.
  2. "Kluski na parze Swojska Chata, 400 g - Produkt - Biedronka.pl". www.biedronka.pl. Dibukak ing 26 August 2017.
  3. "Kluski na parze 1 kg - Tesco Ezakupy". ezakupy.tesco.pl (ing basa Polandia). Dibukak ing 26 August 2017.
  4. "- Kaufland". www.kaufland.pl (ing basa Jérman). Dibukak ing 26 August 2017.