Pączki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pączki
Polskie pączki.jpg
Glazed pączki
Jeneng liyanékreple
JinisPastry
Panggonan asalPoland
Tlatah utawa prajaCentral Europe, North America
Woworan pokokYeast-based dough, grain alcohol, confiture or other sweet filling, powdered sugar, icing, glaze or bits of dried orange zest
Buku masakan: Pączki  Médhia: Pączki

Pączki ( /ˈpnki/, Cara Polen: [ˈpɔ̃tʂkʲi]pra=|Babagan swara iki ; tunggal: pączek[ˈpɔ̃tʂɛk] ; Kashubian ; Silesian ; Silesian ) yaiku donat sing diisi sing ditemokake ing masakan Polandia .

Pączki sing diolah jero-goreng bagéyan adhonan maujud menyang lingkungan lan kapenuhan confiture utawa Isi manis liyane. Pączki biasane sidik gula powdered, kebentuk, glaze utawa bit pepe orange zest . Alkohol alkohol sithik ( roh sing wis ditrapake sacara tradisional) ditambahake ing adonan sadurunge masak; nalika nguap, ngalangi panyerepan minyak ing adonan. [1] Pączki umume dianggep alus nanging rada ambruk, kanthi garis sing padhang; fitur-fitur kasebut katon minangka bukti yen adonan digoreng lenga seger. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; refs tanpa jeneng kudu ana isiné Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; refs tanpa jeneng kudu ana isiné