Knödel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Daging nganggo pangsit Ceko (knedlíky)

Knödel ( diucapaké [ˈknøːdl̩]</img>  ; Cithakan:Singular abbr lan Cithakan:Plural abbr ) utawa Klöße ( diucapaké [ˈkløːsə]</img>  ; Cithakan:Singular abbrKloss) sing nggodhok dumplings umumé ditemokaké ing Eropah Tengah lan masakan Eropa Timur . Negara-negara Eropa Tengah sing variane Knödel populer kalebu Ostenrik, Jerman, Honggari, Polen, Rumania, Serbia, Kroasia, Slowén, Slowak, lan Republik Ceko. Uga ditemokake ing masakan Skandinavia, Rumania, Italia Lor Lor, masakan Ukraina lan Bélarus . Biasane digawe saka glepung, roti utawa kentang, iki asring disajikake minangka bahan sampingan, nanging uga bisa dadi panganan cuci mulut kayata pangsit plum, utawa uga bal daging ing sup Akeh jinis lan variasi sing ana.

Knödel digunakake ing macem-macem masakan ing masakan Ostenrik, Jerman, lan Ceko . Saka wilayah kasebut, Knödel sumebar ing saindenging Eropa.

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]