Marillenknödel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Marillenknödel
FW Marillenknödl1.jpg
Marillenknödel covered in powdered sugar
JinisPastry
Panggonan asalAustria
Czech Republic
Woworan pokokDough, apricots, bread crumbs, powdered sugar
Buku masakan: Marillenknödel  Médhia: Marillenknödel

Marillenknödel ( basa Ceko: meruňkové knedlíky , surem pangsit apricot) yaiku jajanan sing umum dimasak ing masakan Austria (utamane Wina ) lan Ceko. Marillen minangka istilah apricot Austro-Bavarian (umume jagad sing nganggo basa Jerman nggunakake Aprikose ) lan jajanan iki ditemokake ing wilayah sing umum kebon aprikot, kayata wilayah Wachau lan Vinschgau .

Pangsit cilik ( Knödel ) dibentuk saka adonan, ing endi apricot utawa plum mirabelle dipasang. Pangsit banjur digodhog ing banyu sing rada asin lan ditutupi roti garing sing garing lan gula bubuk . Adonan biasane digawe saka kentang ( Erdapfel ), sanajan uga kuark ( Topfen ) lan jajanan choux digunakake.Dina iki, Marillenknödel uga ditawakake sajian siap beku. Ing ruang es krim Kurt Tichy ing Wina, sampeyan uga bisa nemokake Eismarillenknödel, ing endi "adonan" digawe saka es krim lan remah-remah digawe saka campuran kacang lan gula.