Knedle

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Knedle
Knedle sa sljivama.jpg
knedle, plum-filled dumplings
Jeneng liyanéKnödel, gomboce
Woworan pokokPotato dough, plum
Buku masakan: Knedle  Médhia: Knedle

Knedle (saka Jerman knödel, "Dumpling"), iku panganan saka nggodhok kentang - keuangan dumplings kapenuhan plums utawa apricots, populer ing Central lan Eropah Wétan negara, utamané ing Polen, Honggari, Serbia, Kroasia, Bosnia-Herzegovina, Romania, Slowak lan Republik Ceko .  Panganan kasebut dipangan minangka panganan cuci mulut, sajian utama, utawa sajian.

Adonan digawe karo kentang tumbuk, endhog lan glepung . Adonan kasebut rata lan dipotong kothak. Plum (utawa apricot) dilebokake ing njero pangsit kanthi tangan.[1] Sawetara versi sajian nggunakake mi tinimbang kentang. Persiyapan bisa uga kalebu nyopot watu lan isine woh-wohan karo gula. Plum banjur dibungkus kabeh ing adonan lan dicelupake ing banyu sing umob. Nalika wiwit ngambang, dheweke digawa metu, disiram karo gula, banjur disedhot. Uga bisa ditutupi potongan roti sing digawe goreng. Kayu manis utawa krim asem kadang ditambahake sadurunge disajikake. Kayane sajian kasebut asale saka Kekaisaran Austro-Honggari .[2][3]

Adonan digawe karo kentang tumbuk, endhog lan glepung . Adonan kasebut rata lan dipotong kothak. Plum (utawa apricot) dilebokake ing njero pangsit kanthi tangan.[1] Sawetara versi sajian nggunakake mi tinimbang kentang. Persiyapan bisa uga kalebu nyopot watu lan isine woh-wohan karo gula. Plum banjur dibungkus kabeh ing adonan lan dicelupake ing banyu sing umob. Nalika wiwit ngambang, dheweke digawa metu, disiram karo gula, banjur disedhot. Uga bisa ditutupi potongan roti sing digawe goreng. Kayu manis utawa krim asem kadang ditambahake sadurunge disajikake. Kayane sajian kasebut asale saka Kekaisaran Austro-Honggari .[2][3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b "Hungarian Plum Dumplings Recipe - Szilvas Gomboc". About.com. Dibukak ing 19 December 2013.
  2. a b Gelu Radu; Corina Radu. Cookbook from Transylvania and other places of the world (Carte de bucate ardelenesti si nu numa'): 150 illustrated step‑by‑step recipes, written in Transylvanian dialect and English. Fan Zone SRL. pp. 154–155. GGKEY:6P9PP2SUQ3H.
  3. a b Adamsbaum, Mark; Lengyel, Reka (2012). Dirty Hungarian: Everyday Slang from What's Up? to F*%# Off!. Ulysses Press. p. 151. ISBN 1612430538.