Leberknödel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Leberknödelsuppe ( Sup dumpling ati )

Leberknödel minangka panganan tradisional masakan Jerman,[1] masakan Ostenrik lan Ceko.

Leberknödel biasane kalebu ati daging sapi, sanajan ing wilayah Palatinate Jerman daging babi digunakake minangka alternatif. Daging digiling lan dicampur karo roti, endhog, peterseli lan macem-macem bumbu, asring pala utawa marjoram . Ing Ostenrik, limpa asring dicampur karo ati kanthi rasio 1/3.

Nggunakake 2 sendok sing wis asor, adonan dibentuk dadi pangsit lan digodhog ing duduh kaldu daging sapi utawa digoreng ing daging babi .

Amarga konsistensi looser, dumpling sing wis digodhog bisa dipangan seger sawise disiapake, sanajan varian goreng rada kurang rusak amarga kerak sing digawe nggoreng.

Ing Palatinate, Leberknödel asring disedhiyakake karo sauerkraut lan kentang tumbuk . Ing Bavaria lan Ostenrik biasane disajikake ing sup minangka Leberknödelsuppe (sup dumpling ati).

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Bayrische Leberknoedelsuppe (Bavarian Liver D".