Poros (Perang Donya II)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
werna ijo iku pihak sekutu (ijo enom iku sing mèlu nggabung sawisé panyerangan marang Pearl Harbor), negara-negara Poros awerna biru lan werna abu-abu iku negara netral

Negara-negara Poros iku negara-negara sing nentang pihak sekutu sakwéné Perang Donya II. Ana 3 negara utama jroning kekuwatan Poros yaiku; Nazi Jerman, Italia lan Kakaisaran Jepang. Nalika puncak kajayané, kekuwatan Poros nguwasani dhominasi dhaérah sing wiyar banget ing Eropah, Asia, Afrika lan Oseania/Pasifik. Nanging Perang Donya II rampung kanthi kekalahan Poros. Kayadéné pihak sekutu, kaanggotaan negara-negara Poros ora tetep, lan sapérangan negara nggabung lan banjur ninggalaké negara-negara Poros sakwéné perang lumaku.

Anggota Negara-negara Poros sing utama[sunting | sunting sumber]

Anggota Negara-negara Poros minoritas[sunting | sunting sumber]

Negara Bonéka Jepang[sunting | sunting sumber]

Negara bonéka Italia[sunting | sunting sumber]

Negara boneka Jerman[sunting | sunting sumber]

Negara koalisi liyané[sunting | sunting sumber]

Tilas anggota[sunting | sunting sumber]