Poros (Perang Donya II)

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
werna ijo iku pihak sekuthu (ijo enom iku sing mèlu nggabung sawisé panyerangan marang Pearl Harbor), nagara-nagara Poros awerna biru lan werna abu-abu iku nagara netral

Nagara-nagara Poros iku nagara-nagara sing nentang pihak sekuthu sakwéné Perang Donya II. Ana 3 nagara utama jroning kekuwatan Poros ya iku; Nazi Jerman, Italia lan Kakaisaran Jepang. Nalika puncak kajayané, kekuwatan Poros nguwasani dhominasi dhaérah sing wiyar banget ing Éropah, Asia, Afrika lan Oseania/Pasifik. Nanging Perang Donya II rampung kanthi kekalahan Poros. Kayadéné pihak sekuthu, kaanggotaan nagara-nagara Poros ora tetep, lan sapérangan nagara nggabung lan banjur ninggalaké nagara-nagara Poros sakwéné perang lumaku.

Anggota Nagara-nagara Poros sing utama[besut | besut sumber]

Anggota Nagara-nagara Poros minoritas[besut | besut sumber]

Nagara Bonéka Jepang[besut | besut sumber]

Nagara bonéka Italia[besut | besut sumber]

Nagara boneka Jerman[besut | besut sumber]

Nagara koalisi liyané[besut | besut sumber]

Tilas anggota[besut | besut sumber]