Poros (Perang Donya II)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
warna ijo iku pihak sekuthu (ijo enom iku sing mèlu nggabung sawisé panyerangan marang Pearl Harbor), nagara-nagara Poros awerna biru lan warna klawu iku nagara nétral

Nagara-nagara Poros iku nagara-nagara sing nentang pihak sekuthu suwéné Perang Donya II. Ana 3 nagara utama sajeroning kekuwatan Poros ya iku; Nazi Jerman, Italia lan Kakaisaran Jepang. Nalika puncak kajayané, kekuwatan Poros nguwasani dhominasi tlatah sing wiyar banget ing Éropah, Asia, Afrika lan Oseania/Pasifik. Nanging Perang Donya II rampung kanthi kekalahan Poros. Kayadéné pihak sekuthu, kaanggotaan nagara-nagara Poros ora tetep, lan sapérangan nagara nggabung lan banjur ninggal nagara-nagara Poros suwéné perang lumaku.

Anggota Nagara-nagara Poros sing utama[besut | besut sumber]

Anggota Nagara-nagara Poros minoritas[besut | besut sumber]

Nagara Bonéka Jepang[besut | besut sumber]

Nagara bonéka Italia[besut | besut sumber]

Nagara bonékah Jerman[besut | besut sumber]

Nagara koalisi liyané[besut | besut sumber]

Tilas anggota[besut | besut sumber]