Perang Rusia-Jepang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Perang Rusia-Jepang
RUSSOJAPANESEWARIMAGE.jpg
Titimangsa10 Fèbruari 19045 September 1905
PernahManchuria, Laut Kuning
Asil Kamenangan Jepang; Perjanjian Portsmouth
Péhak kang perang
Flag of Russia.svg Kakaisaran Rusia Flag of Japan.svg Kakaisaran Jepang
Manggala saha wadana
Flag of Russia.svg Kaisar Nikolai II
Flag of Russia.svg Aleksey Kuropatkin
Flag of Russia.svg Stepan Makarov
Flag of Japan.svg Kaisar Meiji
Flag of Japan.svg Oyama Iwao
Flag of Japan.svg Heihachiro Togo
Daya
500.000 bala 400.000 bala
Kurban
24.844 mati; 146.519 tatu-tatu; 59.218 tahanan perang; pendhudhuk sipil Tiongkok ora dikawruhi 47.387 mati; 173.425 tatu-tatu; pendhudhuk sipil Tiongkok ora dikawruhi

Perang Rusia-Jepang (10 Fèbruari 19045 September 1905) iku konflik kang banget ngemu getih kang tuwuh saka saingan antarané ambisi imperialis Rusia lan Jepang ing Manchuria lan Koréa. Peperangan iki mligi dumadi amarga rebutan kutha Port Arthur lan Jazirah Liaodong, ditambah karo jalur rèl saka pelabuhan mau menyang Harbin.

Pratélan perang[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pirsani uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]