Perang Rusia-Jepang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Perang Rusia-Jepang
RUSSOJAPANESEWARIMAGE.jpg
Titimangsa 10 Fèbruari 19045 September 1905
Pernah Manchuria, Laut Kuning
Asil Kamenangan Jepang; Perjanjian Portsmouth
Péhak sing perang
Flag of Russia.svg Kakaisaran Rusia Flag of Japan.svg Kakaisaran Jepang
Manggala lan wadana
Flag of Russia.svg Kaisar Nikolai II
Flag of Russia.svg Aleksey Kuropatkin
Flag of Russia.svg Stepan Makarov
Flag of Japan.svg Kaisar Meiji
Flag of Japan.svg Oyama Iwao
Flag of Japan.svg Heihachiro Togo
Daya
500.000 tentara 400.000 tentara
Kurban
24.844 mati; 146.519 tatu-tatu; 59.218 tahanan perang; pendhudhuk sipil Tiongkok ora dikawruhi 47.387 mati; 173.425 tatu-tatu; pendhudhuk sipil Tiongkok ora dikawruhi

Perang Rusia-Jepang (10 Fèbruari 19045 September 1905) iku konflik sing banget ngemu getih sing tuwuh saka saingan antarané ambisi imperialis Rusia lan Jepang ing Manchuria lan Koréa. Peperangan iki mliginé dumadi amarga rebutan kutha Port Arthur lan Jazirah Liaodong, ditambah karo jalur rèl saka pelabuhan mau menyang Harbin.

Pratélan perang[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pirsani uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]