Moonraker

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Moonraker
DisutradaraniLewis Gilbert
DiprodhuseriAlbert R. Broccoli
DiskénariyoniChristopher Wood
AdhedhasarMoonraker karya Ian Fleming
DibintangiRoger Moore
Michael Lonsdale
Lois Chiles
Richard Kiel
Bernard Lee
DimusikiJohn Barry
SinématografiJean Tournier
Dibesut déningJohn Glen
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningUnited Artists
Tanggal metu
  • 26 Juni 1979 (1979-06-26) (Karajan Manunggal)
Suwéné
126 menit
NagaraKarajan Manunggal
Prancis[1]
BasaInggris
Rantaman$34 yuta
Kalarisan$210.3 juta[2]

Moonraker (1979) ya iku filem mata-mata kasewelas ana ing seriJames Bond lan kang kapapat kang lakone Roger Moore minangka agen fiksi James Bond.Film iki ya iku filem katelu lan terakhir ana ing seri James Bond kang disutradarai déning Lewis Gilbert.Sing nyengkuyung ana ing filem iki ya iku lois Chiles, Michael Lonsdale, Corinne Clery, lan Richard Kiel. Film iki nyritakake James Bond kang nggoleki sebab kasus ilange pesawat ulang alik,banjur dhewekke nemoni Hugo Drax, kang duwé perusahaan pesawat mau. Sawisé ketemu karo ilmuwan luar akasa Holly Goodhead, Bond banjur menyang California , Venesia, Rio de Janeiro, lan hutan hujan Amazon sadurungé menyang luar akasa. Moonraker sadurungé arep digawe dadi filem sadurungé novèlé dadi taun 1954.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. "MOONRAKER (1979)". Film & TV Database. London: British Film Institute. Dijupuk 17 April 2012. 
  2. "Gross of the James Bond filems". The Numbers:Box Office Data. Dijupuk 5 October 2007. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]