Dr. No (film)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dr. No
Gambar:007DrNo.jpg
Poster film Dr. No ing Amérika Sarékat.
Juru arah Terence Young
Juru gawé Albert R. Broccoli
Harry Saltzman
Juru tulis Ian Fleming
Juru paraga Sean Connery
Joseph Wiseman
Ursula Andress
Jack Lord
John Kitzmiller
Juru musik Monty Norman
Juru dum United Artists
Tanggal babar
 Karajan Manunggal 5 Oktober 1962
 Amérika Sarékat 8 Mei 1963
Suwé
110 menit
Nagara Britania Raya
Basa Inggris
Rantaman USD 1.000.000,00
Kalarisan USD 59.600.000,00

Dr. No (1962) sing dibintangi d’ening Sean Connery iku film James Bond pisanan. Film iki didhasaraké marang novel mawa irah-irahan sing padha karya Ian Fleming, sing kababar ing taun 1958 lan sabanjuré diadaptasikan menyang layar jembar déning Richard Maibaum, Johanna Harwood, lan Berkely Mather. Film iki disutradarani déning Terence Young sarta diproduseri Harry Saltzman lan Albert R. Broccoli, kerja sama sing sabanjuré nganti taun 1975.

Jroning film iki, dicritakaké James Bond dikirim menyang Jamaika kanggo nginvestigasi sebab pepati agèn rahasia Inggris. Tapak tilas nuduhaké menyang papan pandhelikan Dr. No sing nduwèni encana bakal nggagalaké rencana peluncuran roket Amérika Sarékat kanthi sanjata pancaran gelombang radioaktif. Film iki ora njlèntrèhaké kepriyé Bond antuk status 00 sing mènèhi idin kanggo matèni, ananging mung nuduhaké yèn Bond iku sawijining veteran sing sugih pengalaman.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dr._No_(film)&oldid=826940"