Hugo Drax

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Paraga Hugo Drax

Sir Hugo Drax ya iku jeneng kanggo salah siji karakter fiksi ning serial James Bond. Ian Fleming paring jeneng Hugo Drax amarga saka jeneng kancane Sir Reginald Drax.[1] Sajeroning novèl Drax dicritake dadi pengusaha berhaluan kiwa lan sempat bekerja kanggo pamaréntahan Nazi Jerman lan Uni Soviet. Rencana gedhene ya iku menghancurkan peradaban Kulon diwiwiti karo membumihanguskan kutha London dengan nganggo bom atom

Sajeroning versi filem, Christopher Wood ngowahi karakter Drax dadi pengusaha sugih banget kang duwé misi kanggo menghancurkan kabèh umat manungsa lan menggantikannya dengan ras manungsa genetika ciptaannya sendiri.

Baik dalam versi novèl ataupun filem, Drax sama-sama bertipe karakter antagonis.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Ben Macintyre (2008-04-05). "Was Ian Fleming the real 007?". London: The Times. Dijupuk 2008-04-08.