Monjayaki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Monjayaki sadurunge dimasak

Monjayaki (もんじゃ焼き?) utawa monja ya iku panganan Jepang kang digawé saka adonan glepung cewer lan digoreng ing sandhuwure plat wesi kang diarani teppan. Isine janganan, daging, utawa panganan laut. Sanajan racaké ditemoni ing Kanto, monjayaki uga misuwur minangka panganan khas Tokyo. Saliyané ing Tokyo, panganan iki uga misuwur ing Prefektur Saitama, Prefektur Gunma, lan Prefektur Tochigi.

Wiwitane panganan iki digawé minangka variasi okonomiyaki, nanging glepunge dicewerake nganggo banyu kang luwih akèh tinimbang okonomiyaki. Kanggo panyedhep, ditambahake saos uster lan dashi. Janganan kang dianggo padatan unclang, acar jae abang (benishōga), utawa kul kang diiris-iris cilik-cilik. Saliyané panganan laut (urang, iwak nus), monjayaki bisa diiseni urat sapi, daging babi, kèju, utawa campuran saka sakabehing bahan.

Bahan-bahan mau dicampur dadi siji sadurunge digoreng ing teppan. Sawisé isiné setengah mateng, turahan adonane disok ing tengah lan diudheg-udheg. Yèn wis arep mateng, sisih njaba dadi garing nanging njerone tetep empuk. Sisih njaba monjayaki dijupuk sithik saka teppan nganggo hagashi (sodet cilik) banjur dipangan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]