Solanales: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
4 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: Tetanduran → Tetuwuhan (3), tetanduran → tetuwuhan
(→‎top: ganti isi, replaced: Klompok → Golongan)
(→‎top: ganti isi, replaced: Tetanduran → Tetuwuhan (3), tetanduran → tetuwuhan)
| name = Solanales
| image =
| regnum = [[TetanduranTetuwuhan|Plantae]]
| divisio = [[TetanduranTetuwuhan ngembang|Magnoliophyta]]
| classis = [[Magnoliopsida]]
| ordo = '''Solanales'''
pirsani tèks.
}}
'''Solanales''' iku [[Ordo (biologi)|bangsa]] [[tetandurantetuwuhan ngembang]] sing kalebu sajeroning klad [[euasterids I]], [[asterids]], [[core eudicots]], [[eudicots]] ([[Sistem klasifikasi APG II]]). Bangsa iki uga diakoni minangka [[takson]] sajeroning [[sistem klasifikasi Cronquist]] lan kacakup sajeroning [[kelas (biologi)|anak kelas]] [[Asteridae]], [[kelas (biologi)|kelas]] [[Magnoliopsida]].
 
[[Familia|Suku]]-suku ing ngisor iki arupa anggota bangsa iki miturut [[Golongan Filogeni TetanduranTetuwuhan Ngembang]] (APG):
 
* Suku [[Solanaceae]] (suku terong-terongan; nyakup Nolanaceae)
352.737

besutan

Menu navigasi