Iwak cupang: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: genus → génus, ordo → ordho, werna → warna
(→‎top: éjaan, replaced: ) → ) (3), genus → génus, kasebut → mau, ordo → ordho)
(→‎top: éjaan, replaced: genus → génus, ordo → ordho, werna → warna)
}}
 
'''Iwak cupang''' kalebu sawijining [[iwak]] kang asalé asli saka [[Asia Kidul-Wétan]].<ref name="buku1">Joty Atmadjaja & Maloedyn Sitanggang. Panduan Lengkap Budi Daya & Perawatan Cupang Hias. Jakarta:AgroMedia (ISBN 9790061552;kaca 1)</ref> Iwak jinis iki duwé variasi sirip, sisik, wujud lan wernawarna kang éndah lan akèh macemé.<ref name="buku1"/> Ana ing sapérangan laladan, iwak kang kalebu agrésif lan seneng maméraké sirip lan buntuté iki kerep uga diarani ''iwak aduan''.<ref name="buku2">Sunari. Budi Daya Cupang. Jakarta:Ganeca Exact(ISBN 795714619;kaca 2)</ref> Nanging sanadyan iwak iki diarani iwak aduan sejatine kang diadu \ mung iwak saka jinis lanang baé.<ref name="buku2"/>
 
Miturut sapérangan literatur, jeneng cupang sajatiné mung kanggo ngarani iwak saka marga ''Trichopsis'' kaya déné ''Trichopsis vittatus'' (cupang [[abang]]), ''Trichopsis pumillus'' (cupang [[biru]]) lan ''Trichopsis scalleri'' (cupang [[ijo]]).<ref name="buku3">Redaksi PS. 2009. ''Cupang, Panduan Lengkap Memelihara Cupang Hias dan Cupang Adu''. Jakarta: Penebar Swadaya. (ISBN 9790023502;kaca 7)</ref> Wiwitané ya iwak sawah iki kang déning para bebrayan umum diarani iwak cupang, nanging awit taun 1960-an cupang saka marga ''Trichopsis'' mau banjur kalah pamor ketimbang cupang saka marga ''Betta''.<ref name="buku3"/>
352.737

besutan

Menu navigasi