Gouda: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
3 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: Desember → Dhésèmber, kilometer → kilomèter, mengkono → mangkono, persegi → pasagi, Propinsi → Provinsi (4), propinsi → provinsi (4)
(→‎Pranala njaba: replaced: Pranala jaba → Pranala njaba)
(éjaan, replaced: Desember → Dhésèmber, kilometer → kilomèter, mengkono → mangkono, persegi → pasagi, Propinsi → Provinsi (4), propinsi → provinsi (4))
! colspan="2" | Katrangan cekak
|- style="background: #ffffff;"
| [[PropinsiProvinsi ing Walanda|PropinsiProvinsi]]: || [[Zuid-Holland]]
|- style="background: #ffffff;"
| Jembar: || 18,1 [[kilometerkilomèter persegipasagi|km²]]
|- style="background: #ffffff;"
| [[Padunung]]: || 70.959 <small>(1 November 2007)</small>
|}
 
'''Gouda''' iku ''[[gemeente]]'' ing [[propinsiprovinsi]] [[Holland Kidul|''Zuid-Holland'' utawa Holland Kidul]], [[Walanda]]. Gouda iki misuwur déning [[kéju]]né sing diarani ''Goudse kaas'' ing [[basa Walanda]]. Banjur ing kutha iki uga diprodhuksi [[lilin]], [[pipa]] saha sawijining panganan Walanda sing diarani ''[[stroopwafel]]''.
 
Saliyané iku ing Gouda saben dina Slasa kapindho ing sasi DesemberDhésèmber ana prastawa ''kaarsjesavond'' utawa "wengi lilin". Ing dina wengi iku listrik sakutha dipatèni lan dienggo lilin. Banjur walikuthané macakaké tèks saka [[Injil Lukas]]. Banjur wit [[Cemara Natal]] diuripaké cahyané, sawisé listrik diuripaké manèh lan wong-wong padha mangan [[sop ercis]].
 
Cemara Natalé saben taun disumbang déning kutha kembar [[Kongsberg]] ing [[Norwegia]].
 
== Latar wuri ==
PropinsiProvinsi Holland Kidul sing papané ana ing kuloné Walanda iku saka 12 propinsiprovinsi Walanda lan sing cacahé padunungé gedhé dhéwé. PropinsiProvinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 86 ''gemeente''. Ing Walanda ''gemeente'' iku pérangan administratif sangisoring propinsiprovinsi. Dadi propinsiprovinsi iku antara nagara lan ''gemeente''.
 
Jaman mbiyèn kabèh panggonan iku uga ''gemeente'' ing Walanda. Saka désa cilik nganti kutha krajan. Nanging saiki wis ora mengkonomangkono manèh. Akèh panggonan sing digabung dadi siji supaya olèh ''gemeente'' sing ukurané sedheng.
== Pranala njaba ==
348.872

besutan

Menu navigasi