Masa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Masa
Masa de tortillas.jpg
Masa dough for tortillas
JinisDough
Olah-olahan nasional gegayutanMexican
Woworan pokokHominy
Buku masakan: Masa  Médhia: Masa

Masa (utawa masa de maíz) Cara Inggris /ˈmɑːsə/ ; pangucap cara Spanyol: [ˈmasa] ) yaiku adonan jagung sing asale saka jagung campuran. Iki digunakake kanggo nggawe tortilla jagung, gorditas, tamales, pupusas, lan akeh panganan Amerika Latin liyane. Wujud tepung sing garing lan bubuk diarani masa harina . Glepung disusun maneh karo banyu kanggo nggawe adonan sadurunge digunakake kanggo masak. [1] Ing basa Spanyol, masa harina diterjemahake menyang "tepung adonan", sing bisa nyebut akeh jinis adonan liyane.

Panganggone liyane[besut | besut sumber]

Prodhuk dhasar bisa diarani masa nixtamalera . Ing masakan Amerika Tengah lan Meksiko, masa nixtamalera dimasak nganggo banyu lan susu kanggo nggawe omben -omben kaya gruel sing diarani atole . Yen digawe karo coklat lan gula, dadi coklat atole de . Nambah anis lan piloncillo ing campuran iki nggawe champurrado, minuman sarapan sing populer.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Kennedy, Diana (1975). The Tortilla Book. Harper and Row. ISBN 9780060123475.