Pupusa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pupusa
Pupusas El Salvador Centro America.JPG
Jeneng liyanéPupusawa
Panggonan asalEl Salvador[1]
Woworan pokokCorn masa flour
Fillings e.g. meat, fish, cheese, vegetables, beans
VariasiRice flour pupusa
Buku masakan: Pupusa  Médhia: Pupusa

Pupusa minangka salah sawijining jinis olahan panganan nasional El Salvador. Pupusas minangka kue lapis utawa roti lapis saka El Salvador, sing misuwur ing saindenging Amerika Tengah, kayata Honduras, digawe nganggo tepung jagung utawa tepung beras, padha karo arepa Venezuelan lan Kolombia. Ing El Salvador, amarga wis dinyatakake minangka sajian nasional, mula ana dina tartamtu kanggo ngrayakake. Biasane diiseni siji utawa luwih bahan sing bisa uga kalebu keju (kayata quesillo utawa keju kanthi tunas <i id="mwHg">loroco</i> ), chicharrón, squash, utawa kacang-kacangan refried. Biasane diiringi Gordido ( selada kubis pedhes) lan salsa tomat, lan biasane dipangan nganggo tangan.

Galeri[besut | besut sumber]

  1. (Council on Hemispheric Affairs). COHA Research: "Food Wars in Latin America". "El Salvador and Honduras dispute the ownership of pupusas"