Menyang kontèn

Atolé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa


Atol de Elote ing Guatemala

Atole ( Pangucap cara Spanyol: [aˈtole]Cithakan:Tautan audio IPA</img> saka Nahuatl ātōlli [aːtoːlːi] ), uga dikenal minangka atolli lan Atol de elote, panas corn- lan tradisional masa wedang -based saka Mesoamerican asal. Atole coklat dikenal minangka champurrado utawa atole . Biasane diiringi tamale, lan misuwur banget nalika Day of the Dead (diamati tanggal 2 November) lan Las Posadas (musim liburan Natal).

Ing Guatemala, Honduras, lan El Salvador atol de elote (jagung atol ) minangka minuman populer. Nenas atol ( atol de piña ) uga dikonsumsi ing El Salvador.

Salvadoran varieties kalebu Atol shuco ( "reged" Atol, referensi kanggo werna rodo peteng sawijining), utamané populèr ing cabanas wilayah. Homolog Nikaragua yaiku pinolillo . Ing sawetara wilayah Honduras, jagung seger digiling lan cairan sing dienggo digunakake minangka pangkalan (dudu masa ).

Referensi[besut | besut sumber]