Tortilla jagung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Corn tortilla
Tortillas de maiz blanco (México) 01.jpg
JinisFlatbread
Panggonan asalMexico, Guatemala
Woworan pokokMaize flour
Buku masakan: Corn tortilla  Médhia: Corn tortilla

Ing Amerika Utara, a tortilla jagung utawa mung tortilla ( /tɔːrˈtə/, Pangucap cara Spanyol: [toɾˈtiʝa] ) kalebu jinis roti lapis sing ora ragi, digawe saka hominy (jagung campuran (jagung)). Ing Meksiko, ana telung warna adonan jagung kanggo nggawe tortilla: jagung putih, jagung kuning lan jagung biru (utawa jagung ireng). Roti sing padha saka Amerika Selatan, diarani arepa (sanajan arepas digawe nganggo jagung lemah, ora hominy, lan umume luwih kenthel tinimbang tortilla), sadurunge tekane wong Eropa menyang Amerika, lan diarani tortilla dening wong Spanyol amarga mirip karo Babak tradisional Spanyol, kue tanpa ragi lan omelet (wiwitane digawe tanpa kentang, sing asale saka Amerika Selatan). Wong Aztec lan pembicara Nahuatl liyane ngarani tortilla tlaxcalli ( [t͡ɬaʃˈkalli] [1] ); iki wis dadi tortilla prototipe. Kernel jagung alami ana ing pirang-pirang warna, gumantung karo kultivar: wiwit putih pucet, nganti kuning, nganti kain wungu abang lan bluish. Kajaba iku, jajanan jagung lan tortilla sing digawe bisa uga ana warna sing padha. Tortilla putih lan kuning paling umum, nanging.


Referensi[besut | besut sumber]

  1. Nahuatl Dictionary. (1997). Wired Humanities Project. University of Oregon. Retrieved August 29, 2012, from link