Omelèt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Praupané omelèt

Omelèt yaiku panganan sing kagawé saka campuran mi lan endhog. Carané gawé gampang banget, yaiku, mi sing wis digodhog nganti mateng, dikopyok karo endhog. Banjur ditambahi bumbu kaya ta bawang, brambang, lombok, loncang, merica, lan uyah supaya énak, sak wisé rata, digorèng ing lenga panas. Paling énak yèn dipangan yèn isih panas, ditambah saos tomat utawa saos lombok.