Hominy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Hominy
Hominy (maize).JPG
A bowl of cooked hominy.
Panggonan asalMesoamerica
Tlatah utawa prajaAmericas
Woworan kang lumrah kaanggoDried maize (corn) kernels
Buku masakan: Hominy  Médhia: Hominy
Wangun garing (ora dimasak) saka hominy ( kuartal AS lan koin siji peso Meksiko sing digambarake kanggo perbandingan ukuran) .

Hominy minangka sajinis panganan sing diprodhuksi saka jagung garing (jagung) sing wis diolah nganggo cuweran alkali, ing proses sing diarani nixtamalization ( nextamalli yaiku tembung Nahuatl kanggo "hominy"). "Lye hominy" minangka sak jinis hominy kang digawe karo lye . [1]


Ing masak ing Meksiko, hominy ditrapake kanthi alus kanggo nggawe masa . Masa seger sing wis dikeringake lan dibedhol diarani masa seca utawa masa harina . Sawetara minyak jagung dipecah dadi agen emulsif ( monogliserida lan digliserida ), lan nggampangake ikatan protein jagung. Kalsium divalen ing jeruk nipis tumindak minangka agen penghubung silang kanggo rantai sisih asam lan polisakarida . Jagung saka jagung sing durung diobati ora bisa mbentuk adonan kanthi ditambah banyu, nanging pangowahan kimia ing masa (aka masa nixtamalera ) bisa nggawe adonan, kanggo tortilla lan panganan liyane.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Fussell, Betty Harper (2004). The Story of Corn. University of New Mexico Press. p. 19. ISBN 9780826335920. Dibukak ing 25 July 2019.