Olahan Amérika Latin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Feijoada khas Brasil, rebus kacang karo daging sapi lan daging babi
Asado kanthi offal lan sosis. Asado minangka istilah sing digunakake kanggo macem-macem teknik barbecue lan acara sosial duwe utawa nekani barbekyu ing Argentina, Uruguay, Paraguay, Chili, Kolombia, Venezuela, Meksiko sisih lor lan Brasil kidul. Ing negara kasebut asado minangka tembung standar kanggo "barbecue".

Masakan Amerika Latin minangka panganan khas, omben-omben, lan gaya masak umume kanggo pirang-pirang negara lan budaya ing Amerika Latin . Amerika Latin minangka wilayah sing akeh macem-macem negara sing bangsane duwe macem-macem masakan. Sawetara barang khas masakan Amerika Latin kalebu masakan adhedhasar jagung yaiku pas, pupusas, taco, tamales, tortilla lan macem-macem salsa lan bumbu liyane ( guacamole, pico de gallo, mole, chimichurri, chili, aji, pebre ). Sofrito, istilah kuliner sing wiwitane nuduhake kombinasi aromatik tumis utawa brised tartamtu, ana ing masakan Amerika Latin. Iki nuduhake saos tomat, lada panggang, papak, bawang lan jamu.

Omben-omben ing Amerika Latin padha beda karo panganan. Sawetara omben-omben bisa uga wiwit jaman Amerika Pribumi. Sawetara omben-omben populer kalebu kopi, mate, teh kembang sepatu, horchata, chicha, atole, cacao lan aguas fraser .


Desserts ing Amerika Latin umume rasane manis banget. Yaiku kalebu dulce de leche, alfajor, puding beras, kue tres leches, teja lan flan .

Sajian Kuba asli ropa vieja, kacang ijo, lan yuca
Setelan meja panganan Haiti
Sanajan masak Puerto Rico meh padha karo masakan Hispanik liyane; kaya ing negara-negara Amerika Latin liyane, duwe pengaruh unik.
Nedha bengi tradisional Belizean
Arep karo schnitzel pitik, alpukat, mayones lan bawang abang.

Referensi[besut | besut sumber]