Mahathir Mohammad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mahathir bin Mohamad
Mahathir Mohammad


Nembé mengku jabatan
Wiwit njabat 
10 Mei 2018
Wakil PM Wan Azizah Wan Ismail
Didhisiki déning Najib Razak

Mangsa jabatan
16 Juli 1981 – 31 Oktober 2003
Wakil PM Musa Hitam (19811986)
Ghafar Baba (19861993)
Anwar Ibrahim (19931997)
Abdullah Badawi (20002003)
Didhisiki déning Hussein Onn
Diganti déning Abdullah Ahmad Badawi

Miyos (1925-12-20) 20 Dhésèmber 1925 (umur 93)
Alor Star, Kedah, Malaya
Partai pulitik boten wonten
Garwa Siti Hasmah

Tun Dr. Mahathir bin Haji Mohamad (ugi Mahathir bin Mohammad; lair ing Alor Star, Kedah, Malaya, 20 Dhésèmber 1925; umur 93 taun) punika satunggiling pulitikus Malaysia. Panjenenganipun punika Mahamantri Malaysia ingkang kaping sekawan, mengku kalungguhan wiwit saking 16 Juli 1981 dumugi 31 Oktober 2003. Ing saadhaping kapamimpinanipun Mahatir, Malaysia ngalami modhèrnisasi ingkang rikat lan ngraosaken kamakmuran ing sadaya lapisan masarakat.

Asma ramanipun Encik Mohamad bin Iskandar, déné ibunipun Wan Tempawan binti Wan Hanafi. Mahathir Mohamad dipunwiyosaken ing satunggiling griya ing Lorong Kilang Ais, Seberang Perak, Alor Setar, Kedah. Mohamad punika yoga angka sanga.

Mahathir Mohamad kèndel minangka PM Malaysia lan dipungantosaken Abdullah Ahmad Badawi tanggal 31 Oktober 2003.

Pranala njawi[besut | besut sumber]


Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
Najib Razak
Mahamantri Malaysia
2018 - saiki
Kang sawisé
Isih njabat
Kang sadurungé
Hussein Onn
Mahamantri Malaysia
1981 – 2003
Kang sawisé
Abdullah Ahmad Badawi