Mahathir Mohammad

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Mahathir bin Mohamad
Mahathir Mohammad

Mangsa jabatan
16 Juli 1981 – 31 Oktober 2003
Wakil PM Musa Hitam (19811986)
Ghafar Baba (19861993)
Anwar Ibrahim (19931997)
Abdullah Badawi (20002003)
Didhisiki déning Hussein Onn
Diganti déning Abdullah Ahmad Badawi

Miyos 20 Dhésèmber 1925 (umur 90)
Alor Star, Kedah, Malaysia
Partai pulitik boten wonten
Garwa Siti Hasmah

Tun Dr. Mahathir bin Haji Mohamad (ugi Mahathir bin Mohammad; lair ing Alor Star, Kedah, Malaysia, 20 Desember 1925; umur 90 taun) punika satunggiling pulitikus Malaysia. Panjenenganipun punika Perdhana Mentri Malaysia ingkang kaping sekawan, mengku jabatan wiwit saking 16 Juli 1981 dumugi 31 Oktober 2003. Ing saadhaping kapamimpinanipun Mahatir, Malaysia ngalami modhèrnisasi ingkang cepet lan ngraosaken kamakmuran ing sadaya lapisan masarakat.

Asma ramanipun Encik Mohamad bin Iskandar, déné ibunipun Wan Tempawan binti Wan Hanafi. Mahathir Mohamad dipunwiyosaken ing satunggiling griya ing Lorong Kilang Ais, Seberang Perak, Alor Setar, Kedah. Mohamad punika yoga angka sanga.

Mahathir Mohamad kèndel minangka PM Malaysia lan dipungantosaken Abdullah Ahmad Badawi tanggal 31 Oktober 2003.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Didhisiki déning:
Hussein Onn
Perdana Menteri Malaysia
1981—2003
Diganti déning:
Abdullah Ahmad Badawi