Abdullah Ahmad Badawi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Yang Amat Berhormat Tun 
Abdullah Hj. Ahmad Badawi
Abdullah Ahmad Badawi

Mangsa jabatan
31 Oktober 2003 – 3 April 2009
Monark Sirajuddin
Mizan Zainal Abidin
Didhisiki déning Mahathir bin Mohamad
Diganti déning Najib Tun Razak

Mangsa jabatan
Januari 1999 – 31 Oktober 2003
Didhisiki déning Anwar Ibrahim
Diganti déning Najib Tun Razak

Anggota Malaysia
dari Kepala Batas
Nembé mengku jabatan
Wiwit mengku jabatan 
1978

Mangsa jabatan
September 2004 – 26 Maret 2009
Didhisiki déning Mahathir bin Mohamad
Diganti déning Najib Tun Razak

Miyos (1939-11-26) 26 Novèmber 1939 (umur 76)
Cithakan:Country data malaysia Bayan Lepas, Penang, Malaysia
Partai pulitik Organisasi Nasional Malaysia Bersatu-National Front
Garwa Endon Mahmood Ambak (Deceased)
Jeanne Danker
Agami Islam

Dato' Seri Abdullah bin Haji Ahmad Badawi (miyos 26 November 1939; panjenenganipun ugi asring dipuntimbali Pak Lah) inggih punika tilas Perdana Mentri Malaysia kaping gangsal, minangka pawaris kakuwaosanipun Tun Dr. Mahathir bin Mohamad.[1] Panjenenganipun ugi tilas pandhega kaping enem parté pulitik paling ageng ing Malaysia, parté United Malays National Organitation UMNO.[1] Sasampunipun léngsér keprabon saking jabatan Perdana Mentri Malaysia ing tanggal 1 September 2009, panjenenganipun dipunlantik dados pengurus Institusi Kefahaman Islam Malaysia (IKIM).[1]

Abdullah miyos ing Kampung Perlis, Bayan Lepas, Pulo Pinang.[2] Panjenenganipun sekolah manengah ing Sekolah Kebangsaan Tinggi Bukit Mertajam lan ing Penang Methodist Boys School, Pulo Pinang.[2] Panjeneganipun sajatosipun nggadhahi pikajengan badhe kuliah ing jurusan ékonomi, ananging gagal nalika tes statistik.[2] Panjenenganipun lajeng kuliah ing jurusan Kajian Islam ing Universitas Malaya ing taun 1964.[2] Sasampunipun pikantuk gelar sarjana sastera ing bab Kajian Islam saking Universitas Malaya ing taun 1964.[2] Sasampunipun lulus, panjenenganipun nggabung kaliyan Korps Pamerintahan lan Diplomatik Malaysia.[2] Panjenenganipun mandhap saking jabatan punika ing taun 1978 kangge dados anggota parlémen kangge wewengkon pamilian Kepala Bantas.[2]

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c (en)"Pak Lah dilantik Pengerusi IKIM", Utusan Online. 29 Ogos 2009. dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g (en)[1] dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)