Menyang kontèn

Najib Razak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Najib Razak

Dato' Sri Mohd Najib bin Tun Haji Abdul Razak utawa biyasa disapa Najib Tun Razak (lair ing Kuala Lipis, Pahang, Federasi Malaya, 23 Juli 1953; umur 70 taun) iku Mahamantri Malaysia wiwit 3 April 2009 sawisé mengku kalungguhan minangka Wakil Mahamantri Malaysia ing sangisoré papréntahan Abdullah Ahmad Badawi wiwit 7 Januari 2004. Ing tanggal 28 Juli 2020, dhèwèké kinukum 12 taun pakunjaran lan dhendha 210 yuta ringgit amarga kasus pakumbahan dhuwit 1MDB.[1][2][3][4][5]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Najib Razak: Malaysian ex-PM gets 12-year jail term in 1MDB corruption trial". BBC News (ing basa Inggris Karajan Manunggal). 2020-07-28.
  2. Lee, Yen Nee (2020-07-28). "Former Malaysian PM Najib Razak sentenced to 12 years in jail, fined $50 million over 1MDB scandal". CNBC (ing basa Inggris).
  3. Correspondent, Ram AnandMalaysia (2020-07-28). "Ex-Malaysian PM Najib gets 12 years' jail in 1MDB-linked graft trial". The Straits Times (ing basa Inggris). ISSN 0585-3923.
  4. "Malaysia ex-PM Najib gets 12 years jail over 1MDB". dw.com (ing basa Inggris). 2020-07-28.
  5. Ratcliffe, Rebecca; correspondent, Rebecca Ratcliffe South-east Asia (2020-07-28). "1MDB scandal: Najib Razak handed 12-year jail sentence". The Guardian (ing basa Inggris Karajan Manunggal). ISSN 0261-3077.



Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
Abdullah Ahmad Badawi
Wakil Mahamantri Malaysia
2004 – 2009
Kang sawisé
Muhyiddin Yassin
Kang sadurungé
Abdullah Ahmad Badawi
Mantri Keuangan Malaysia
2008 – 2018
Kang sawisé
Lim Guan Eng
Kang sadurungé
Abdullah Ahmad Badawi
Mahamantri Malaysia
2009 – 2018
Kang sawisé
Mahathir Mohammad


Cithakan:Mahamantri Malaysia Cithakan:Wakil Mahamantri Malaysia