Perdhana Mentri Malaysia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Perdhana Mentri Malaysia iku kepala pamaréntahan Malaysia. Perdana Menteri dipilih Yang di-Pertuan Agong, Raja Malaysia, saka antara anggota parlemen sing éntuk dhukungan mayoritas ing parlemèn. Biasané pamimpin partai pulitik paling kuwat jroning parlemèn (Dewan Rakyat) sing dipilih dadi perdana menteri. Wiwit kamardikan ing taun 1957, Perdana Menteri kabèh asal saka UMNO (United Malays National Organisation: Organisasi Nasional Melayu Bersatu), partai paling gedhé jroning Barisan Nasional (dikenal minangka Parti Perikatan nagnti 1969).

Daftar Perdhana Mentri Malaysia[sunting | sunting sumber]

No Jeneng Wiwit mengku Nganti Partai
1 Tunku Abdul Rahman 31 Agustus 1957 22 September 1970 UMNO
2 Tun Abdul Razak 22 September 1970 14 Januari 1976 UMNO
3 Tun Hussein Onn 14 Januari 1976 16 Juli 1981 UMNO
4 Tun Dr. Mahathir Mohamad 16 Juli 1981 31 Oktober 2003 UMNO
5 Dato' Seri Abdullah Ahmad Badawi 31 Oktober 2003 2 April 2009 UMNO
6 Najib Tun Razak 2 April 2009 isih mengku UMNO


Deleng uga


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.