Krupuk useg

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Krupuk useg salah siji panganan khas saka Jawa Tengah. Krupuk useg uga diarani krupuk gorèng wedhi. Krupuk useg digorèng ora nganggo lenga, nanging nganggo wedhi. Lumrahé krupuk useg dipangan nganggo sambel lotis. Krupuk useg ana 3 warna, kang wernané abang putih dhapuré gedhé, kang dhapuré nam-naman kaya déné rajutan, lan kang dhapuré bunder wernané abang ijo kuning.

Cara panggawéné[besut | besut sumber]

  1. Uyah, bawang, gula pasir, trasi urang diuleg
  2. Glepung diuléni bareng bumbu kang wis diuleg
  3. Bbanjur digiling lan diwangun kang ukurané padha
  4. Banjur dipèpè ing papan sing kena srengéngè nganti garing
  5. Banjur digoréng ing wajan kang wis diiséni wedhi

=Sambel lotis[besut | besut sumber]

  1. Uyah, bawang, lombok, trasi diuleg nganti alus
  2. Banjur ditambahaké kacang kang wis digorèng sacukupé
  3. Banjur ditambahaké gula Jawa

Uga delengen[besut | besut sumber]