Kirana Kejora

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kirana Kejora
Kirana Kejora.jpg
Kirana Kejora, usai launching novelnya, Ayah Menyayangi Tanpa Akhir (2013).
Lair (1972-02-02) Fèbruari 2, 1972 (umur 47)
Indonésia Ngawi, Jawa Wétan, Indonésia
Pakaryan Penulis

Kirana Kejora (lair ing Ngawi, Jawa Wétan, 2 Fèbruari 1972; umur 47 taun) ya iku salah sawijiné sastrawan Indonésia. Jenengé misuwur lumantar pakaryané awujud carita cekak kang diemot ing sapérangan koran lan kalawarta, novèl, skenario filem lan skenario filem tivi. Sadurungé miwiti ing donyané sastra, Kirana dadi paneliti Sosial Ékonomi Universitas Brawijaya ing taun 1991 nganti tekan 1993, dadi dhosen ing Sekolah Menengah Kejuruan Dipasena Citra Darmaja, Lampung (taun 1996 nganti taun 2000), staf ahli babagan sosial ékonomi ing proyek Managemen Monitoring Consultant JBIB-DPK ing Sulawesi Tenggara (2000-2001), dadi dhosen ing Universitas Hang Tuah Surabaya (2003-2004), lan wartawati tabloid panglipur Fenomena (taun 2003 nganti tekan 2004).[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11] Kirana uga naté didhapuk minangka Tokoh Inspiratif Sidoarjo 2013. Hasduk Berpola, kang skenarioné digarap bareng karo Bagas Dwi Bawono ya iku filem layar jembar sing ngangkat babagan nasionalisme lumantar kagiyatan kepramukaan, disengkuyung déning seniman kawakan, Idris Sardi.

Lumakuné ing babagan kesenian[besut | besut sumber]

Awit saka nelateni donyané kausastran, Kirana sregep nulis artikel, carita cekak, gurit ing kalawarta Kartini, tabloid Fenomena, tabloid Metropop, tabloid Woman, koran Supremasi Hukum, Delta Pos, Radar Surabaya, Surabaya Pagi, Jawa Pos, Surya, kalawarta Venus, Matra. Oops, Peduli (Hongkong), lan Journal The Saundor (2003-2009).[12][13][14][15] Saliyané kuwi, dhèwèké uga gelar pakaryané awujud gurit, carita cekak lan novelé ing sapérang kutha ing Indonésia. Kirana naté makarya bareng karo juru main gitar Ade Virguna ing album cilik sing isiné wolung lagu rock blues saka wolung gurit ing buku Selingkuh (2007). Ing babagan kajian, Kirana Kejora uga asring mènèhi gladhen nulis, nggambar, mbatik, tamasya kanggo bocah-bocah kurban bencana lumpur Lapindo lan bocah dalanan ing Kutha Batu, Jawa Wétan, taun 2009. Taun iku uga dhèwèké mèlu nggarap video klip Soetedja minangka panganggit skrip lan sutradara. Ing adicara seminar Wajah Kepenyairan Muslimah Nusantara ing Kuala Lumpur, Malaysia, Kirana didhapuk minangka dutané Indonésia, nyuguhke makalah lan maca gurit. Saliyané, dhèwèké didhapuk dadi pawicara ing lokakarya Manajemen Produksi Film, Duta Wisata sa-Jawa Wétan, pawicara ing Seminar Dying With Book ing Universitas Pakuan Bogor, pawicara seminar nulis lan nerbitaké buku swatantra ing Sekolah Tinggi Akuntansi Negara Jakarta, pawicara wawanrembug Sastra & Perempuan (Perempuan Bikin Rumah) ing Gedung Kesenian Sala, lan liya liyané.

Buku anggitanè[besut | besut sumber]

  • Antologi Tunggal Cerpen & Puisi Perempuan dan Daun (2007)
  • Kepak Elang Merangkai Eidelweis (novèl, 2006)
  • Elang, (novèl, 2009)
  • Bintang anak TUHAN (novèl, 2010)
  • Querido (novèl, 2011)
  • Air Mata Terakhir Bunda (novèl, 2012)
  • Ayah Menyayangi Tanpa Akhir (novèl, 2013)
  • Pencarian Cinta Terakhir (novèl, 2013)
  • Kenang Langit (novèl, 2014)
  • Kidung Cinta Sejati (novèl, 2014)
  • Surga Kecil di Atas Awan (novèl, 2015)
  • Rindu Terpisah di Raja Ampat (novèl, 2015)
  • Senja di Langit Praha (novèl, 2015)

Skènario filem[besut | besut sumber]

  • Jawa Pos TV: 8 épisode serial Kos X (2006)
  • Jawa Pos TV: 9 épisode Embong Malam (2006)
  • Astro TV: Kabut Hati, Selma, Lilin Kecil, Selamat Jalan Kekasih, Malam Pertama, Anak Jalanan, Kidung, Kala Cinta Menggoda, Cinta, Surya, Menunggumu, Marlina, Merpati Putih, Call Us Jayus, Cinta Kembar, Musik Noni, Kidung Cinta Sejati, Kembalikan Cintaku, Beri Aku Waktu, Warnet Cinta, Cintaku Saat Maghrib Tiba, Ketika Ku Bersujud, Ustadzku Sayang, Saat Tuhan Memberi Dia Cinta, Kemana Ku Akan Pergi, Kalau Jodoh Tak Lari Kemana, Pagi Sayang, Sahabatku Sayangku (2008)
  • Metro TV: FTV "Lelaki Penjaga Kereta" (2008)
  • TPI: FTV "Cinta Berlafadz" (2010)
  • Ketika Cinta Memilih, Hidup Itu Biutipul, Munajat Cinta Sang Gibran, Hasduk Berpola (layar lebar, 2009)
  • Munajat Cinta Sang Gibran (2009)
  • Hasduk Berpola (2015).
  • Mencium Kaki Langit (film drama dokumenter Kementerian Daerah Tertinggal, 2014)
  • Dhenok (2015)

Pangaji[besut | besut sumber]

  • Hasduk Berpola kapilih minangka Film Inspiratif Kemendikbud 2013
  • Hasduk Berpola dadi Film Favorit di Apresiasi Film Indonésia 2013
  • Hasduk Berpola mlebu minangka Program Educational Screening IFF Merlbourne 2015
  • Air Mata Terakhir Bunda menangi Best Feature Film di Balinale International Film Festival 2013
  • Air Mata Terakhir Bunda mlebu Nominasi Festival Film Indonésia 2013

Rujukan[besut | besut sumber]