Hasduk Berpola

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Poster Haduk Berpola

Hasduk Berpola ya iku filem Indonésia sing digarap déning sutradara Harris Nizam.[1] Film iki nyaritakaké bocah lanang sing sregep usaha kanggo netepi janji marang bangsane.[1] Rencanane Harris bakal miwiti syuting 7 Juni 2012 suwéné 35 dina. Akeh-akèhé syuting dilakoni ing Bojonegoro, Jawa Timur.[1]

Ide carita filem iki asalé saka carita cerkak Bagas Dwi Bawono ngenani kuciwane rikala sidang paripurna 2009 biyèn.[1] Miturut dhèwèké, pas iku Présidhèn SBY supe nyanyekake lagu Indonesia Raya.[1] Saka kono dikembangake dadi skenario déning Bagas lan Kirana Putri.[1] Sanajan carita iki kalebu abot, nanging wong kaloron iku nyoba nggawa carita iki saka sudut pandang bocah.[1]

Para artis sing mèlu main ing filem iki ya iku Idris Sardi, Iga Mawarni, Ranti Purnamasari, sarta artis enom asli saka Bojonegoro, Bangkit Prasetyo.[1] Harris sengaja ngetokaké artis anyar sing bisa ngomong nganggo dhialèk Jawa.[1]

Cerita Cendhak[besut | besut sumber]

Taruhan nyawa kanggo bangsa lan nagara ing jaman kemerdekaan jebul ora ana gunané.[2] Iki kang dirasakake déning Masnun, veteran pejuang taun '45 ing Kutha Surabaya sing jarene Kota Pahlawan.[2] Uripe pas-pasang bareng anaké, Rahayu, randha anak loro (Budi lan Bening) kang banjur pindhah menyang kutah asalé Bojonegoro pangarep-arepe supaya uripé bisa luwih kepénak.[2]

Nanging arep piyé manèh, Wong tuwa kang misuwur mawa pahlawan kedadeyan penyobekan Bendera ing Surabaya iki uripé malah san saya sengsara.[2]

Putune, Budi ketantang ngalahake mungsuhe, Kemal kang aktif ing kagiyatan Pramuka.[2] Mula dhèwèké usaha supaya uga bisa mèlu kagiyatan mau.[2] Nanging amarga kaanan eknomi kulawarga kang pas-pasan, Budi ora bisa tuku kabèh perkawis kanggo Pramuka.[2]

Film iki nyaritakaké piyé carané Budi usaha kanggo netepi kewaibane, nganti Bening mesakake lan ngurbanake barang kang paling disenengi kanggo didadèkaké hasduk kangmase.[2]

Pratélan Paraga[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i Hasduk Berpola: Film dengan Semangat Kebangsaan (dipunundhuh tanggal 26 September 2012)
  2. a b c d e f g h Hasduk Berpola (dipunundhuh tanggal 26 Fèbruari 2013)
  3. a b c d e f g h i j k l m Alettapicture (dipunundhuh tanggal 28 Fèbruari 2013)