Calvin Jeremy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Calvin Jeremy
Calvin Jeremy
Latar wuri
Lair (1991-05-06) Mèi 6, 1991 (umur 28)
Indonésia Jakarta, Indonésia
Jinis Musik Pop, jazz, R&B, teen pop, soul
Pakaryan penyanyi, penari
Taun aktif 2010-saiki
Parusahan rekaman Universal Music (Indonésia)
Universal Polydor (Malaysia, 2009-2014)
Universal Island (Malaysia, 2014-saiki)
Diprabawani déning John Mayer, Jamie Cullum, Jason Mraz

Calvin Jeremy (lair ing Jakarta, 6 Mèi 1991; umur 28 taun) ya iku penyanyi pop saka Indonésia, kondhang amarga nembangaké tembangan kang uga tembangané kang kaping pisanan judhulé Dua Cinta Satu Hati, ning donya musik awit taun 2010.[1] Dhèwèké nggabung karo perusahaan rekaman Universal Music Indonésia (UMI), afiliasi saka Universal Music Group (UMG)-grup perusahaan rekaman gedhé dhéwé ning indhustri musik donya.[1] Debut albumé kang kaping pisanan dirilis ning tanggal 23 Juni taun 2010 kang bisa ndadèkaké donya musik ning Indonésia dadi tambah warna lan tambah variasi ning donya musik Indonésia.[1]

Bakaté babagan nembang, nulis tembang, dolanan gitar, lan dolanan piano dadi dhèwèké béda saka penyanyi liyané ning Indonésia.[1] Kaunikané kang kuwat saka Calvin Jeremy mau sing ndadèkaké dhèwèké payu ning donya musik Indonésia lan keunikan kang kuwat Calvin Jeremy.[1] Tembangan-tembangan kang dinyanyikake mesti metu ning top 10 chart ning radio-radio gedhé saIndonésia.[1]

Ning taun 2011, Calvin Jeremy dinobataké dadi John Mayer Of Asia déning Jaringan televisi gedhé dhéwé ning Filipina, ABS-CBN.[2] Tanggal 28 Agustus 2011, dhèwèké olih kasempatan kanggo tampil ning program musik mingguwan ASAP (All Stars Sunday Afternoon Party) Rocks kang ditayangaké.[2] Calvin diwènèhi kasempatan kanggo tampil kanthi live kabehané ning 20 nagara kaya ta Amérika lan Canada.[2]

Priya kang lain ning tanggal 6 Mèi 1991 iku duwé fans kang dijenengi Calvriend.[3] Ning tanggal 21 Agustus 2011, kelompok fans mau diresmikaké.[3]

Diskografi[besut | besut sumber]

Filmografi[besut | besut sumber]

  • Dua Cinta Satu Hati (2010) minangka Nino

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f biografi Calvriend dipununuduh tanggal 18 September 2011
  2. a b c Calvriend dipununuduh tanggal 18 September 2011
  3. a b Berita Calvriend dipununuduh tanggal 18 September 2011