Petra Sihombing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Petra Sihombing
Petra+Sihombing+musik-corner.jpg
Pratélan latar wuri
Jeneng lairPetra Joshua Sihombing
ParabanPetra
Génrepop
PakaryanPenyanyi
PirantiVokal
Mangsa akarya2009–saiki
LabèlHits Record
Sana jaringanwww.petrasihombing.com

Petra Sihombing (lair ing Jakarta, Indonésia, 10 April 1992; umur 27 taun) ya iku salah sawijiné penyanyi saka Indonésia.[1] Petra wiwit kawentar lumantar album Petra Sihombing taun 2009.[1]

Biografi[besut | besut sumber]

Gedhé ing satengahing kulawarga kang remen musik, Petra dadi pawongan kang ora mung bisa nyanyi nanging uga pinter main gitar lan piano. Durung manèh disengkuyung mawa praupan kang bagus saya ndadèkaké Petra sukses ing donya entertainment.[2]

Bakat musik Petra wis katon wiwit isih umur 3 taun. Sawisé gedhé, Petra wiwit isin nyanyi minangka bocah lanang. Mandheg anggoné nyanyi, Petra nyoba maén drum ing umur 7 taun lan gitar nalika umur 12 taun. Setahun sabanjuré, dhèwèké wiwit nggawé lagu lan ngaransemen. Kabèh iku disengkuyung déning bapaké.[2]

Panyengkuyung saka kulawarga nggawé Petra mutusaké nggawé album mawa lagu lan aransemen karyané dhéwé. Lagu-laguné dijupuk saka kumpulan lagu kang diript wiwit umur 15 taun. Nanging, ora ana perusahaan label kang gelem nampa. Saéngga, Petra nyebaraké albumé mawa cara indie. Bapaké uga nganti ngedol mobil kanggo ngragati album sepisanané Petra iki.

Saka adol mawa cara indie iki, Petra dilamar déning sawijining label lan bisa nyanyi ing sawatara program ing tipi. Jeneng, lagu, lan pasugatan Petra wiwit disenengi déning wong-wong kang remen musik Indonesia lan laguné kang irah-irahané "Cinta Tak Keman-mana" uga kawentar. Saiki Petra isih kuliyah ing jurusan Komposisi Musik ing Institut Musik Indonesia (IMI).

Diskografi[besut | besut sumber]

Filmografi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b Profil Petra Sihombing(diundhuh 16 Februari 2013)
  2. a b Profil dan Biografi Petra Sihombing(diundhuh 16 Februari 2013)
  3. a b c d Biodata Petra Sihombing(diundhuh 16 Februari 2013)