Kerajaan Raminem

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Karajan Raminem
Kerajaan Raminem.jpg
Panganggit Suparto Brata
Nagara Indonésia
Basa Indonésia
Gènre Roman
Pangecapan •Jakarta: PT Kompas Media Nusantara
Tanggal babar
2006
Kaca 470 kaca
ISBN 979-709-238-0

Karajan Raminem, punika novèl nomer kalih saking trilogi Gadis Tangsi, ingkang dipunanggit déning Suparto Brata, sastrawan klairan Surabaya. Ingkang wiwitan dipunterbitaken ing basa Indonésia déning Penerbit Buku Kompas, Januari 2006 P.T. Kompas Media Nusantara Jakarta. Naskah punika kacatehet wonten Katalog Dalam Terbitan (KDT) kanthi nomer ISBN 979-709-238-0.

Sinopsis[besut | besut sumber]

Novèl punika nyariosaken suka-duka Raminem lan Teyi, sasampunipun dipuntilar déning kepala kulawarga ingkang séda minangka serdadu KNIL. Sètting kadadosan inggih punika wekdal mlebetipun bala Jepang wonten ing Indonésia. Dipun gambaraken ugi pranata, guyonan, pergaulan seks lan bab sanèsipun ing salebeting komunitas kulawarga Jawi kelas andhap ingkang gesang wonten tangsi-tangsi, wekdal ngadhepi mangsa pancaroba saking pamaréntah Walandi dhumateng pamaréntah pendhudhukan Jepang.

Karya Suparto Brata Sanèsipun[besut | besut sumber]

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]