Karanggintung, Kemranjèn, Banyumas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karanggintung
Désa
Nagara Indonésia
ProvinsiJawa Tengah
KabupatènBanyumas
KacamatanKemranjèn
Pamaréntahan
 • Lurah désa-
Jembar-
Gunggunging warga-
Pepadhet-

Karanggintung iku désa ing Kacamatan Kemranjèn, Kabupatèn Banyumas, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Désa iki wewatesan:

ing sisih lor karo: Désa Kemawi
ing sisih kidul karo: Désa Petarangan
ing sisih kulon karo: Désa Karangsalam
ing sisih wétan karo: Désa Ketandha

Géografi lan démografi[besut | besut sumber]

Désa Karanggintung dunungé ana ing pèrènging pagunungan Kendheng, kurang luwih 10.000 saka lumahing segara kanthi suhu rata-rata 20 nganti 30 derajad Celcius. Panguripan sing ndunungi antarané among tani, pengolah gula klapa. Obyèk wisata sing ana ya iku Curug Gemawang sing dumunung ing tapel wates karo désa Kemawi.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]