Kanguru

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kanguru[1]
Kanguru Klawu Wétan wadon kaliyan anakipun
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mammalia
Subkelas: Marsupialia
Ordo: Diprotodontia
Suborder: Macropodiformes
Kulawarga: Macropodidae
Marga: Macropus
sebagéyan
Spesies

Macropus rufus
Macropus giganteus
Macropus fuliginosus
Macropus antilopinus

Kanguru punika salah setunggaling kéwan khas Australia.[2] Kejawi misuwur dados kéwan ingkang lucu, kanguru ugi saged mlumpat nalika pidhah panggènan.[2] Kathah panliti ingkang nliti kénging menapa kanguru mlumpat nalika pindhah panggènan.[2]

Nalika nembé lair, kanguru enèm bobotipun namung setengah gram.[2] Anak kanguru punika manggèn wonten ing kanthong ibunipun kirang langkung sangang wulan.[2] Anak kanguru manggèn wonten ing kanthong ibunipun supados aman saking bebaya.[2]

Kanguru siti[besut | besut sumber]

Kanguru siti nggadhahi nami Latin Thylogale Brunni.[3] Kanguru siti punika salah setungaling kéwan asli Indonésia.[3] Kanguru siti asalipun saking Papua.[3] Sanajan taksih setunggal kluwarga kaliyan Kanguru Australia, ananging bèntenipun saged dipunpirsani saking ukuran badanipun.[3]

Kanguru siti Papua utawi ingkang limrahipun dipunwastani Lau-Lau déning para padunung, ukuranipun alit.[3] Kanguru siti inggilipun kirang langkung namung 90 cm.[3] Déné bobotipun boten langkung saking 10 kg.[3] Kanthi punika, kanguru siti dados kanguru ingkang paling alit sadonya.[3]

Habitat aslinipun kanguru siti punika wonten ing wana subtropis saha padhang Savana.[3] Kanguru siti punika nggadhahi sifat ingkang boten mbebayani dhumateng manungsa.[3] Kanguru punika langkung saged dados réncangipun manungsa tinimbang kanguru Australia.[3] Kanguru siti ugi kalebet kéwan ingkang saged punah, amargi habitat kanguru siti punika sangsaya kirang saha kathah kanguru ingkang dipuncepeng.[3] Kanguru ingkang sampun dipuncepengi punika limrahipun lajeng disadé.[3]

Panganan kanguru siti inggih punika ron-ronan, woh-wohan, saha umbi.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Groves, C. (2005-11-16). Wilson, D. E., and Reeder, D. M. (eds), ed. Mammal Species of the World (cithakan ka-3 ed.). Johns Hopkins University Press. kk. 64 & 66. ISBN 0-801-88221-4.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  2. ^ a b c d e f (id)techno.okezone.com(dipunundhuh tanggal 7 Oktober 2011)
  3. ^ a b c d e f g h i j k l m n (id)gembiralokazoo.com(dipunundhuh tanggal 7 Oktober 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kanguru&oldid=1089266"