Menyang kontèn

Kanguru

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Kanguru punika salah satunggaling kéwan khas Australia.[2] Kajawi misuwur dados kéwan ingkang lucu, kanguru ugi saged mlumpat nalika pidhah panggènan.[2] Kathah panliti ingkang nliti kénging menapa kanguru mlumpat nalika pindhah panggènan.[2]

Nalika nembé lair, kanguru enèm bobotipun namung setengah gram.[2] Anak kanguru punika manggèn wonten ing kanthong ibunipun kirang langkung sangang wulan.[2] Anak kanguru manggèn wonten ing kanthong ibunipun supados aman saking bebaya.[2]

Kanguru siti[besut | besut sumber]

Kanguru siti gadhah nama Latin Thylogale Brunni.[3] Kanguru siti punika salah setungaling kéwan asli Indonésia.[3] Kanguru siti asalipun saking Papua.[3] Sanajan taksih satunggal kulawarga kaliyan Kanguru Australia, nanging bèntenipun saged dipunpirsani saking ukuran badanipun.[3]

Kanguru siti Papua utawi ingkang limrahipun dipunwastani Lau-Lau déning sing ndunungi, ukuranipun alit.[3] Kanguru siti inggilipun kirang langkung namung 90 cm.[3] Déné bobotipun boten langkung saking 10 kg.[3] Kanthi punika, kanguru siti dados kanguru ingkang paling alit sadonya.[3]

Habitat aslinipun kanguru siti punika wonten ing wana subtropis saha padhang Savana.[3] Kanguru siti punika gadhah sipat ingkang boten mbebayani dhumateng manungsa.[3] Kanguru punika langkung saged dados réncangipun manungsa tinimbang kanguru Australia.[3] Kanguru siti ugi kalebet kéwan ingkang saged cures, amargi habitat kanguru siti punika sangsaya kirang saha kathah kanguru ingkang dipuncepeng.[3] Kanguru ingkang sampun dipuncepengi punika limrahipun lajeng disadé.[3]

Panganan kanguru siti inggih punika ron-ronan, woh-wohan, saha umbi.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Groves, C. (2005). Wilson, D. E., and Reeder, D. M. (èd.). Mammal Species of the World (édhisi ka-3). Johns Hopkins University Press. kc. 64 & 66. ISBN 0-801-88221-4.{{cite book}}: CS1 maint: multiple names: editors list (link)
  2. a b c d e f techno.okezone.com(dipunundhuh tanggal 7 Oktober 2011)
  3. a b c d e f g h i j k l m n gembiralokazoo.com Archived 2011-09-11 at the Wayback Machine.(dipunundhuh tanggal 7 Oktober 2011)