Marsupialia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Marsupialia
Kalamangsa: Kreta pertengahan - Kini
Kangaroo and joey03.jpg
Kangguru dan anaknya
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mamalia
Subklas: Theria
Infraklas: Marsupialia
Illiger, 1811
Ordo

Marsupialia iku golongan mamalia sing wadon/baboné duwé marsupium (kanthong ing weteng), amarga saka iku banjur diarani uga kéwan mawa kanthong. Marsupialia iku mamalia sing tuwuh kapisah saka golongan liyané (Eutheria). Sing wadon duwé loro vagina sing kaloroné kabuka kanthi èksternal liwat sawijining bolongan ananging ngarah menyang ruang kapisah ing uterus. Sing jago (lanang) racaké duwé penis cawang loro. Penis mung ngetokaké mani lan dudu urin. Urin diwetokaké liwat kloaka, kaya déné reptilia lan unggas [1][2]. Beberapa hewan yang termasuk marsupialia ya iku kanguru dan koala.

Cathetan[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikibooks
Wikibooks Dichotomous Key nduwé informasi luwih akèh ngenani:


Cithakan:Marsupial-stub