Marsupialia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Marsupialia
Teksiran kala: Kreta pertengahan - Kini
Kangguru dan anaknya
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mamalia
Subkelas: Theria
Infrakelas: Marsupialia
Illiger, 1811
Ordo

Marsupialia iku klompok mamalia sing wadon/baboné nduwèni marsupium (kanthong ing weteng), amarga saka iku banjur diarani uga kéwan mawa kanthong. Marsupialia iku mamalia sing tuwuh kapisah saka klompok liyané (Eutheria). Sing wadon nduwèni loro vagina sing kaloroné kabuka sacara èksternal liwat sawijining bolongan ananging ngarah menyang ruang kapisah ing uterus. Sing jago (lanang) biasané nduwèni penis cawang loro . Penis mung ngetokaké mani lan dudu urin. Urin diwetokaké liwat kloaka, kayadéné reptilia lan unggas [1][2]. Beberapa hewan yang termasuk marsupialia adalah kanguru dan koala.

Cathetan[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikibooks
Wikibooks Dichotomous Key nduwé informasi luwih akèh ngenani:

Cithakan:Marsupial-stub


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Marsupialia&oldid=961771"