Marsupialia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Marsupialia
Temporal range: Kreta pertengahan - Kini
Kangguru dan anaknya
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mamalia
Subkelas: Theria
Infrakelas: Marsupialia
Illiger, 1811
Ordo

Marsupialia iku klompok mamalia sing wadon/baboné nduwèni marsupium (kanthong ing weteng), amarga saka kuwi banjur diarani uga kéwan mawa kanthong. Marsupialia iku mamalia sing tuwuh kapisah saka klompok liyané (Eutheria). Sing wadon nduwèni loro vagina sing kaloroné kabuka sacara èksternal liwat sawijining bolongan ananging ngarah menyang ruang kapisah ing uterus. Sing jago (lanang) biasané nduwèni penis cawang loro . Penis mung ngetokaké mani lan dudu urin. Urin diwetokaké liwat kloaka, kayadéné reptilia lan unggas [1] [2]. Beberapa hewan yang termasuk marsupialia adalah kanguru dan koala.

Cathetan[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Wikibooks
Wikibooks Dichotomous Key nduwé informasi luwih akèh ngenani:

Cithakan:Marsupial-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Marsupialia&oldid=833131"