Kabiskopan Miri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Miri

Diœcesis Miriensis
frameless
Katedral Santo Yosef
frameless
Lambang
Lokasi
Nagara Malaysia
Teritorial
Provinsi grejawiKuching
MetropolitanKuching
Statistik
Amba42,235 km2 (16,307 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2015[2])
799.917
103.889 (12,99%)
Paroki14[2]
Greja536[2]
Kongregasi7[2]
Schools10[3]
Informasi
DenominasiGreja Katulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Latin
Didegaké19 Desember 1959 (&&&&&&&&&&&&&064.&&&&&064 taun, &&&&&&&&&&&&0153.&&&&&0153 dina)
KatedralGreja Katedral Santo Yoseph Miri
Imam sekuler25[2]
Basa
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopRichard Ng
Vikar JenderalMgr. Francis Kuleh Usat[2]
Vikar YudisialR.D. Kevin Chundi[2]
Biskop emeritusAnthony Lee Kok Hin
Situs web
http://dioceseofmiri.blogspot.com

Kaiskopan Miri (Latin: Dioecesis Miriensis) yaiku kabiskopan Greja Katulik Roma sing ana ing Malaysia. Kabiskopan iki didegake minangka pamekaran saka Vikariat Apostolik Kuching ing 19 Desember 1959 lan ditingkatake statuse dadi Kabiskopan Miri ing 31 Mei 1976. Pusat Kabiskopan ana ing Katedral Santo Yoseph, Miri. Saiki, kabiskopan iki dipimpin dening Biskop Richard Ng sing kapilih ing 30 Oktober 2013.

Kabiskopan Miri menika kabiskopan sufragan ing ngisor Kabiskopan Agung Kuching bebarengan karo Kabiskopan Sibu.

Sajarah[besut | besut sumber]

  • Didegake minangka Vikariat Apostolik Miri ing 19 Desember 1959, misahake dheweke saka Vikariat Apostolik Kuching
  • Ditingkatake dadi Kabiskopan Miri ing 31 Mei 1976

Ordinaris[besut | besut sumber]

Vikaris Apostolik Miri[besut | besut sumber]

Biskop Miri[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Miri Catholic diocese gets new bishop in 47-year-old - The Star". www.thestar.com.my. Dibukak ing 17 Juni 2020.
  2. a b c d e f g h "Herald Malaysia". directory.heraldmalaysia.com. Diarsip saka sing asli ing 2023-06-05. Dibukak ing 17 Juni 2020.
  3. Termasuk Taman Kanak-kanak [1] Archived 2023-06-05 at the Wayback Machine.

Pranala jaba[besut | besut sumber]