Kabiskopan Sibu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Sibu

Diœcesis Sibuensis
frameless
Katedral Ati Suci
frameless
Lambang
Lokasi
Nagara Malaysia
Teritorial
Provinsi grejawiKuching
MetropolitanKuching
Statistik
Amba41,484 km2 (16,017 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2015[2])
850.000
125.162 (14,72%)
Paroki12[2]
Greja150[2]
Kongregasi10[2]
Schools32[3]
Informasi
DenominasiGreja Katulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Latin
Didegaké22 Desember 1986 (&&&&&&&&&&&&&037.&&&&&037 taun, &&&&&&&&&&&&0122.&&&&&0122 dina)
KatedralGreja Katedral Hati Kudus Sibu
Imam sekuler21[4]
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopJoseph Hii Teck Kwong
Vikar JenderalMgr. Michael Lee[2]
Biskop emeritusDominic Su Haw Chiu
Peta
Kabiskopan Sibu ngeliputi wilayah Sibu, Mukah, Sarikei, lan Kapit
Kabiskopan Sibu ngeliputi wilayah Sibu, Mukah, Sarikei, lan Kapit
Situs web
catholic.my/dioceseofsibu

Kabiskopan Sibu (Latin: Dioecesis Sibuensis) yaiku kabiskopan Greja Katulik Roma sing ana ing Malaysia. Kabiskopan iki didegake minangka pamekaran saka Kabiskopan Agung Kuching ing 22 Desember 1986. Pusat Kabiskopan ana ing Katedral Ati Suci, Sibu. Saiki, kabiskopan iki dipimpin dening Biskop Joseph Hii Teck Kwong sing kapilih ing 24 Desember 2011.

Kabiskopan Sibu ngeliputi wilayah Sibu, Mukah, Sarikei, kan Kapit. Kabiskopan Sibu menika kabiskopan sufragan ing ngisor Kabiskopan Agung Kuching bebarengan karo Kabiskopan Miri.

Sajarah[besut | besut sumber]

Ordinaris[besut | besut sumber]

Biskop Sibu[besut | besut sumber]

Biskop Auksilier[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Sibu Diocese Malaysia - Diocese of Sibu Malaysia - Ucanews". www.ucanews.com. Dibukak ing 17 Juni 2020.
  2. a b c d e f g "Herald Malaysia". directory.heraldmalaysia.com. Diarsip saka sing asli ing 2023-06-05. Dibukak ing 17 Juni 2020.
  3. Termasuk Taman Kanak-kanak [1] Archived 2023-06-05 at the Wayback Machine.
  4. Termasuk yang sudah pensiun [2] Archived 2023-06-05 at the Wayback Machine.

Pranala jaba[besut | besut sumber]