Menyang kontèn

Kabiskopan Penang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Keuskupan Pulo Pinang

Diœcesis Pinangensis

天主教檳城教區
Greja Assumption, Penang, sing dadi tahta kabiskopan Penang sawise 1955 nganti 2003.
Lokasi
NagaraMalaysia
Teritorial
Provinsi grejawiKuala Lumpur
Kadekanan
Koordinat5°23′38.2″N 100°18′05.2″E / 5.393944°N 100.301444°E / 5.393944; 100.301444
Statistik
Amba46,855 km2 (18,091 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2015[1])
8.546.000
58.611 (0,69%)
Paroki28[1]
Kongregasi10[1]
Informasi
DenominasiGreja Katulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Latin
Didegaké25 Februari 1955 (&&&&&&&&&&&&&069.&&&&&069 taun, &&&&&&&&&&&&0140.&&&&&0140 dina)
KatedralGreja Katedral Roh Suci Pulo Pinang
Imam sekuler45[2]
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopSebastian Francis
Vikar Jenderal
Vikar EpiskopalR.P. Joseph Stephen, C.Ss.R[1]
Biskop emeritusAntony Selvanayagam (1983–2012)

Kabiskopan Penang (Latin: Diœcesis Pinangensis) yaiku kabiskopan Greja Katulik Roma sing ana ing Malaysia. Kabiskopan iki didegake minangka pamekaran saka Kabiskopan Agung Malaka ing 25 Februari 1955 bebarengan karo pangadekan Kabiskopan Agung Kuala Lumpur. Pusat Kabiskopan ana ing Greja Katedral Roh Suci, Penang sing ana ing kawasan Green Lane. Saiki, kabiskopan iki dipimpin dening Biskop Sebastian Francis sing kapilih ing 7 Juli 2012.

Kabiskopan Penang ngeliputi wilayah Penang, Perlis, Kedah, Perak, lan Kelantan. Kabiskopan iki menika kabiskopan sufragan ing ngisor Kabiskopan Agung Kuala Lumpur bebarengan karo Kabiskopan Melaka-Johor.

Sajarah[besut | besut sumber]

Ordinaris[besut | besut sumber]

Biskop Penang[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]